Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Nesaldžių pyragų ir tartų savaitė - apžvalga

|

Baigėsi Nesaldžių pyragų ir tartų savaitė.



Dalios K Kopūstų pyragas - iššūkis: daržovių pyragai


Saulės Pikantiškas daržovių pyragas - iššūkis: daržovių pyragai

Iš šių produktų išeina du pyragai.
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos 300 g saliero 300 g morkų 2 porai 2 česnako skiltelės ryšelis pertažolių 1 stiklinė grietinės 100 g fermentinio sūrio (50 g įdarui, 50 g pabarstymui) druskos, pipirų 3 šaukštai džiūvėsėlių vandens aptepimui
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui: 1 stiklinė grietinės 1 česnako skiltelė (smulkinta) 2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių 1 citrinos sultys druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Skanaus! Beje, man šis pyragas patinka ir šiltas, ir šaltas.
Šaltinis: sluoksniuotos tešlos receptų knygelė


Aguonėlės Tarte su vysniais pomidorais & kumpeliu


Astos Pievagrybių pyragas

Ausrros Voveraičių tarta




Seniau gaminti:

Shiny Quiche Lorraine (”kiš lorein”) pyragas su kumpiu, sūriu ir alyvuogėm (labai tinka Kalamata alyvuogės)
Astos Tarta su špinatais ir tunu
Astos Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Astos Svogūnų pyragas
Astos Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu
Astos Paprastas tuno pyragas
Astos Rupių miltų tarta su grybais
Astos Tarta su varške ir pomidorais
Rūtos Trapus aguoninis pyragas su pomidorais, sūriu ir alyvuogėmis
Rūtos Quiche su pievagrybiais ir porais
Rūtos Viduržemio jūros cukinijų pyragas
Rusvaplaukės Quiche su daržovėmis
Dautartės Tartas su rūkyta lašiša

0 komentarai (-ų):