Renatos Armėniški vištienos šašlykai su plovu
Giedrės Vištienos krūtinėlė troškinta kokosų piene
Sonatinos Vištos krūtinėlė su medumi, garstyčiomis ir kariu
Žvaigždutės Šefo Polo vištienos karis
Porcijų skaičius 4
Vištienos filė 400 g, aliejus 100 ml, Česnakai 2 skilt., Imbierų šaknys 5 g, Šviežios aitriosios paprikos 0.5 vnt., Garstyčių grūdeliai 2 g, kario prieskoniai 1.5 valg. šaukšt., Gvazdikėliai 3 vnt., Maltas kardamonas žiups., Cinamono lazdelės 1 vnt., Svogūnai 0.5 vnt., Pomidorų pasta 1 valg. šaukšt., Cukrus 1 arbat. šaukštel., Vanduo 100 ml, Kokosų pienas 200 ml, Mangai 0.5 vnt., Džiovintos figos 4 vnt., Bananai 1 vnt., Rūpi jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite prieskonių mišinį. Susmulkinkite nuluptus česnakus, imbierų šaknis ir aitriąsias paprikas.
2. Smulkintas prieskonines daržoves ir garstyčias, kario prieskonius, gvazdikėlius, kardamoną, nesmulkintą cinamono lazdelę apie 2 minutes pakepinkite aliejuje nuolat maišydami.
3. Į keptuvę su prieskoniais sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol gražiai pagels.
4. Supjaustykite vištieną 2 x 2 cm dydžio kubeliais ir meskite į keptuvę su prieskoniais.
5. Į keptuvę dėkite pomidorų pastą, įberkite druskos, cukraus ir pamaišykite. Užpilkite kokosų pienu ir vandeniu, troškinkite apie 20 minučių neaukštoje temperatūroje.
6. Mango minkštimą supjaustykite kubeliais, figą - ketvirčiais, viską meskite į troškinį ir dar pakaitinkite apie 10 minučių.
7. Pabaigoje sudėkite 1 cm storio griežinėliais pjaustytus bananus, atsargiai pamaišykite ir nuimkite troškinį nuo viryklės.
8. Patiekite su virtais jazminų arba basmati ryžiais, įmaišę į juos šviežių kalendrų lapelių.
(: Mano pastabos: šį patiekalą dariau jau keletą kartų, skonis nepakartojamas! Bėda, kad mūsų prekybos centruose retai būna džiovintų figų – nieko baisaus – galite jas keisti paprastomis, nedžiovintomis. O jei ir šių nepavyko rasti, galite dėti džiovintas datules (taip dariau ir šį kartą) – skonis nė kiek nenukentės! O kokoso pieno galite dėti daugiau – vienaip ar kitaip skardinės paprastai būna su 400ml talpa, tad tiek ir dėkite, tuomet galėsite pasimėgauti didesniu kvapniojo padažo kiekiu.
Skanaus!
Vištienos filė 400 g, aliejus 100 ml, Česnakai 2 skilt., Imbierų šaknys 5 g, Šviežios aitriosios paprikos 0.5 vnt., Garstyčių grūdeliai 2 g, kario prieskoniai 1.5 valg. šaukšt., Gvazdikėliai 3 vnt., Maltas kardamonas žiups., Cinamono lazdelės 1 vnt., Svogūnai 0.5 vnt., Pomidorų pasta 1 valg. šaukšt., Cukrus 1 arbat. šaukštel., Vanduo 100 ml, Kokosų pienas 200 ml, Mangai 0.5 vnt., Džiovintos figos 4 vnt., Bananai 1 vnt., Rūpi jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite prieskonių mišinį. Susmulkinkite nuluptus česnakus, imbierų šaknis ir aitriąsias paprikas.
2. Smulkintas prieskonines daržoves ir garstyčias, kario prieskonius, gvazdikėlius, kardamoną, nesmulkintą cinamono lazdelę apie 2 minutes pakepinkite aliejuje nuolat maišydami.
3. Į keptuvę su prieskoniais sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol gražiai pagels.
4. Supjaustykite vištieną 2 x 2 cm dydžio kubeliais ir meskite į keptuvę su prieskoniais.
5. Į keptuvę dėkite pomidorų pastą, įberkite druskos, cukraus ir pamaišykite. Užpilkite kokosų pienu ir vandeniu, troškinkite apie 20 minučių neaukštoje temperatūroje.
6. Mango minkštimą supjaustykite kubeliais, figą - ketvirčiais, viską meskite į troškinį ir dar pakaitinkite apie 10 minučių.
7. Pabaigoje sudėkite 1 cm storio griežinėliais pjaustytus bananus, atsargiai pamaišykite ir nuimkite troškinį nuo viryklės.
8. Patiekite su virtais jazminų arba basmati ryžiais, įmaišę į juos šviežių kalendrų lapelių.
(: Mano pastabos: šį patiekalą dariau jau keletą kartų, skonis nepakartojamas! Bėda, kad mūsų prekybos centruose retai būna džiovintų figų – nieko baisaus – galite jas keisti paprastomis, nedžiovintomis. O jei ir šių nepavyko rasti, galite dėti džiovintas datules (taip dariau ir šį kartą) – skonis nė kiek nenukentės! O kokoso pieno galite dėti daugiau – vienaip ar kitaip skardinės paprastai būna su 400ml talpa, tad tiek ir dėkite, tuomet galėsite pasimėgauti didesniu kvapniojo padažo kiekiu.
Skanaus!
Seniau gaminti:
Renatos Vištienos krūtinėlė su teriyaki padažu
Ausrros Apelsininis vištienos šašlykas
Ausrros Vištienos susuktukai
Ausrros Vištienos suktinukai su rūgštynių pesto
Onos Vištienos krūtinėlės su garstyčiomis ir medumi
Dovilytės Vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Villa Alps Vištiena su cukinijomis ir saulėje džiovintais pomidorais po mocarelos sluoksniu
Villa Alps Šiltos perlinių kruopų salotos su vištiena
Aguonėlės Vištienos krūtinėlės juostelės su pomidorais ir mocarela
Aguonėlės Vištienos krūtinėlė voveruškų ir pomidorų padaže
Aguonėlės Vištienos krūtinėlė su traiškytomis šviežiomis bulvėmis
Aguonėlės Vištienos krūtinėlės iešmeliai su bacon'u
Aguonėlės Makaronai su aštriu vištienos padažu
Aguonėlės Įsukta vištienos krūtinėlė
Aguonėlės Vištienos krūtinėlė nekepintų grikių patale, užklota šviežiomis daržovėmis
Aguonėlės Spalvotas vištienos troškinys ar tai padažas...
Aguonėlės Užkepta vištienos krūtinėlė
Aguonėlės Vištienos suktinukai
Aguonėlės Vištienos saltimbocca
Neringos Marinatas vištienai su žemės riešutų sviestu
Neringos Troškinta vištiena garstyčių-peletrūnų padaže
Neringos Sultenių salotos su vištiena
Neringos Vištienos, šoninės ir šviežių daržovių troškinys
Neringos Vištienos krūtinėlė troškinta kokosų piene
Neringos Vištiena saldžiarūgščiame padaže
Neringos Vištienos kepsneliai su sūriu
Neringos Šiltos vištienos salotos
Neringos Vištiena su imbieru ir anakardžio riešutais
Neringos Vištiena kokosų apvalkale
Neringos Vištienos – salierų salotos
Neringos Gaivios vištienos salotos
Neringos Makaronai su vištiena ir žaliaisiais pipirais
Neringos Troškinta vištiena su šilbaravykiais
Neringos Makaronai su vištiena bei džiovintais pomidorais
Neringos Aštrus vištienos, daržovių troškinys
Neringos Vištienos – daržovių verinukai
Neringos Juodųjų pupelių – vištienos – tofu troškinys
Neringos Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais
Neringos Itališkas vištienos troškinys su alyvuogėm
Neringos Vištienos salotos su ananasais
Neringos Vištienos gabalėliai su darzovėm ir makaronais
Neringos Grybais įdaryta vištiena
Neringos Ryžiais įdaryta vištiena
Neringos Vištienos suktinukai su žaliuoju pesto
Neringos Vištienos kepsneliai su mozzarella
Segebutės Vištienos iešmukai europietiškai
Dautartės Vištų krūtinėlės su šoninė ir slyvų padažu
Dautartės Beveik meksikietiškos salotos
11 komentarai (-ų):
Oho Neringa, as maniau kad jau as pavargau berinkdama seniau gamintus bet tu tai isvis :DDD ko gero valandos prireike ;)
Va kaip visi ir visos vištieną mėgstame :D
Mano vištienos iešmukų nuoroda neteisinga. Turi būti: http://segebute.blogspot.com/2011/01/vistienos-iesmukai-europietiskai.html
aguonele, tiek neprireike, bet irgi nustebau, kad tiek receptu su vistiena turiu :D
o man tai pikta, kad jei blogeriui parašai komentarą, kad jo pateiktas patiekalas neskanus, nes tikrai čia yra daug receptų, kurie nevalgomi, pavyzdžiui Vyganto morkų piurė, jis jį ištrina, bet juk kiti žmonės turi teisę žinoti, kur verčiau nemėtyti maisto.
Rozmarinai,
nieko nepadarysi... Tinklarastis yra jo autoriaus privati erdve ir joje jis gali daryti, ka nori - tame ir trinti jam nepatinkancius komentarus.
Is kitos puses... kaip sakoma "del skonių nesigincijama" - kas vienam skanu, kitam gali buti tikra bjaurybe. C'est la vie, bet turime tai gerbti.
Jei receptas yra musu archyve, tai komentara visada galima palikti savaites, kurioje jis buvo paskelbtas, apzvalgoje. Mes netriname komentaru, nebent jie yra gryna reklama arba nekulturingi.
Tik primenu, kad komentaras turi buti konstruktyvus t.y. ne "fui... tikra bjaurybe tie Vardenio blynai", o "buvo neskanu, nes..." ir nurodyti priezasti. Toks komentaras paaiskina kitiems ir paciam patiekalo autoriui, kodel nepatiko.
Dautarte
Tai savaime suprantama, tačiau, kai autorius įdeda receptą, kuris tiesiog skamba įdomiai, tačiau yra nevalgomas, juk visuomenė nusipelnė žinoti, kam negalima gadinti maisto produktų? Juo labiau, jei tas patiekalas ne tik, kad nepatiko, bet ir sukėlė siaubą visiems jo tik paragavusiems žmonėms.
Išsiburk, kurie receptai nevalgomi ir nebus problemų :D
O jūs tikriausiai dar viena nevalgomų receptų autorė būsite? Man nereikia burti, aš juos išbandau.
Rozmarinai, prasyciau be izeidinejimo. Kitaip busiu priversta trinti komentarus.
Indre, jei tik gali, nekreipk demesio. Aciu.
Dautarte
Nu čia dabar? Aš irgi įsižeidžiau :(
Rašyti komentarą