Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Indiškos virtuvės savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Indiškos virtuvės savaitė.



Egidijos Semolina puris


Rusvaplaukės Manų kruopų chalva - iššūkis: Chalvos


Astos Aštrus vištienos karis


Mademoiselle Kesar Di Kheer - šafraninis ryžių pudingas


Sparnuočio Kreminė menkė kokosu piene arba indiškas žuvies korma


Dautartės Indiškas kiaušinių karis


Dautartės Indiška arbata su imbieru



Vyganto Morkos iš Keralos


Onos Indiška bulvių chalva - iššūkis: Chalvos


Eglės Raudonųjų lęšių sriuba su indiškomis natomis


Jolitos Vištienos Korma

Reikia: 800 gr vistienos slauneliu be kaulo arba krutines, 2 svogunu, 1 sviezio zaliojo cili pipiro, gabalelio sviezio imbiero, saujele sviezios kalendros, 400gr virtu arba konservuotu avinzirniu, zemes riesutu arba darzoviu aliejaus, gabalelio sviesto, 100 gr of korma pastos ( ziureti recepta zemiau arba pirkti jau pagaminta parduotuveje), 400ml kokoso pieno, sauja smulkintu migdolu, 2 nubraukti saukstai kokoso drozliu, druskos ir pipiru, 500g naturalaus jogurto ( pateikimui), 1 citrinos
Korma pastai reikia: 2 skilteles cesnako, mazo gabalelio imbiero, 1 1/2 a.s. kajeno pipiru, 1 a.s. garam masala prieskoniu, 1 a.s. druskos, 2 v.s. zemes riesutu aliejaus, 1 v.s. pomidoru pastos, 2 svieziu zaliu cili pipiru, 3 v.s. kokoso drozliu, 2 v.s. smulkintu migdolu, kalendros, 2 a.s. kumino seklu, 1 a.s. kalendros seklu
Gaminimas:
1. Kormos pasta: nulupame cesnaka ir imbiera. Supjaustome. Ikaitiname keptuve ir sudedame kumino ir kalendros seklas. Lengvai paskrudiname. Tada visus indridientus sudeti i smulkintuva ir susmulkinti.
2. Gaminame kari: Vistiena supjaustyti i 3 cm gabalelius ir apkepti dideleje keptuveje su aliejumi. Tada vistiena pastumti i sali ir sudeti pjaustytus svogunus, cili pipira, imbiera, kalendros stiebelius. Pakepinti apie 10 min. Tada supilti kokoso piena, sudeti kormos pasta, riesutus, avinzirnius ir siek tiek vandens. Kai uzvirs, sumazinti ugni ir troskinti apie 30 min, nepamirsti pamaisyti, jei reikia ipilti dar siek tiek vandens. Tada ideti druskos ir pipiru. Pateikti su virtais ryziais, jogurtu ir citrinos skiltele. Jei norite, dar galite issikepti naan duonos! Skanaus!!!

Dautartės Dal shorba – indiška geltonųjų lęšių sriuba


Rūtuliuko Alu patra [kepti aštrūs bulvių ritinėliai]


Rūtuliuko Luglu [rutuliukai iš avinžirnių miltų ir džiovintų vaisių]


Seniau gaminti:

Vitos Vištiena su sviestu arba Murgh Makhani
Mademoiselle Chai
Sparnuočio Kalakutienos curry su bananais ir kokosų pienu
Sparnuočio Pietų Indijos baklažanų troškinys su pankoliais ir panyru
Sparnuočio Jogurte troškintų baklažanų karis su migdolais
Sparnuočio Indiški ryžiai su kvapniasiais prieskoniais, baklažanais ir kepintais anakardžiais
Sparnuočio Nuostabusis omleto karis su jogurtu ir skrudintais kuminais
Sparnuočio Aromatingas indiškas omletas su šviežiomis kalendromis
Sparnuočio Indiški vištienos iešmukai jogurto ir žolelių marinate
Vyganto Indiškas morkų desertas (Gajar ka halwa)
Vyganto Daržovių troškinys Pav Bhaji
Vyganto Jautienos kukuliukai anakardžio riešutų padaže (Jautienos kofta)
Vyganto Pietų Indijos lešių ir daržovių troškinys
Vyganto Viščiukas ir sūris tandyre
Vyganto Indiškas vištienos kebabas
Eglės "Jogų" kava
Eglės Šafraninis jogurto lassi
Jolitos Naan duona
Rasakkila Besan ladu
Rasakkila Bulvių, baklažano ir panyro troškinys
Rasakkila Bananai avinžirnių tešloje
Rūtuliuko Tešloje įkeptos daržovės [Pakora]
Rūtuliuko Gruzdinti įdaryti pomidorai [Alu tikkia tamatar sahit ]
Rūtuliuko Pomidorų čatnis [Tamatar čatni]

1 komentarai (-ų):

Kristina rašė...

Man labai skanūs indiški patiekalai. Po kelionės į šią šalį pamėgau ir jų virtuvę.