Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Cukinijų ir aguročių savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Cukinijų ir aguročių savaitė.



Bri Greitas ir pigus cukinijų plokštainis


Dautartės Tuno ir cukinijų sriuba


Gintarės Paprasti cukinijų blynukai

Reikės: nedidelės cukinijos, siek tiek druskytes, pipiriukų, petražolių, varškės pakelio, stiklinės miltų, 3 kiaušinių

Gaminimas: Susitarkuojam per burokinę tarką cukiniją, be sėklyčių. Sudedam miltus, prieskonius, supjaustom petražoles, sudedam varškę. Idedam kiaušinių trynius, baltimus susiplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome pabaigoje. Kepame aliejuje kol gražiai apskrus.
Šiais blynukais "pažaisti", galime dėti įdarą, tarkim, silkę, lašišą, kumpio ir t.t. fantazuokite :)
SKANAUS!!!!

Aušros Cukinijų ir baziliko keksiukai


Gintarės Sriubikė

30 g baklažanų, 30g.cukinijų,15 g morkų, 10 g pastarnokų, 15 g svogūnų, 5 g ankštiniu pipirų, 40 g bulvių, šaukštas manų kruopų, aliejus.

Vidutinio dydžio baklažanus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje, apvoliojus miltuose. Taip pat padaryti ir su cukinija. Pakepinti smulkiai supjaustytas morkas, pastarnokus, svogūnus, ankštinių pipirų ankštį. Į verdantį vandenį įmesti supjaustytų bulvių, o kai jos pavirs, sudėti apkeptas daržoves. (Galima sutrinti blenderiu jeigu mėgstat). Įdėti šaukštą manų kruopų ir viską išvirti ant silpnos ugnies. Patiekiant užtarkuoti parmedžiano arba pasidaryti padažiuką t.y. 6valgomieji šaukštai riebios grietinėlės, 1 arbatinio šaukštelio raudono vyno acto, 2 kiaušinių trynių, viską suplakite ir įpilkite tik prieš patiekiant sriubą, nes užvirinus kartu su sriuba, kiaušiniai gali sukepti.
Taip pat galite patiekti ir su skrebučiais apibarstytais sūriu ir aitriais raudonaisiais pipirais arba sviesto, česnako ir žolelių mišiniu.


Gintarės Aguročių ir ryžių sriuba

Aguročius supjaustyti griežinėliais, pavirti pasūdytame vandenyje, įberti ryžių. Prieš baigiant virti, įmesti pluoštelį žalumynų. (Galima sutrinti blenderiu jeigu mėgstat).Patiekiant užtarkuoti parmedžiano arba pasidaryti padažiuką t.y. 6valgomieji šaukštai riebios grietinėlės, 1 arbatinio šaukštelio raudono vyno acto, 2 kiaušinių trynių, viską suplakite ir įpilkite tik prieš patiekiant sriubą, nes užvirinus kartu su sriuba, kiaušiniai gali sukepti.
Taip pat galite patiekti ir su skrebučiais apibarstytais sūriu ir aitriais raudonaisiais pipirais arba sviesto, česnako ir žolelių mišiniu.
Galima uždaryti aliejumi arba augaliniu margarinu.


Ritos Cukinijos us balzaminiu actu


Audriaus Makaronai su cukinija ir carbonara padažu


Rasakkila Pica su aguročiu ir baklažanais


Rasakkila Makaronai su aguročių ir pievagrybių padažu


Astos Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena


Astos Mini cukinijų blyneliai

Gintarės Labai aštrus ėrienos troškinys su cukinija ir jos "draugėm "daržovėm


Reikės:
~250g. virtos ėrienos ar kitokios mėsytės
~250g. faršo (gali būti tik ėriena virta arba faršas)
paprika, cukinija, didelis svogūnas, poras,
4-5 dideli pomidorai,
5 skiltelės česnako,
aliejus kepimui,
siek tiek druskos,
šviežio baziliko,
keletas pievagrybių,
3 v.š. pomidorų pastos,
šviežia aitrioji paprika arba paprikos miltukai (1 – 2 v.š) ar aitrusis aliejus (pasigaminti labai paprasta, jo skonis labai pikantiškas. Paimate kažkokį stiklainiuką ar buteliuką pašalinę sėklytes iš aitriosios paprikos "peperončino" ir smulkiai supjaustę sudedame i pasiruoštą buteliuką užpilame alyvuogių alijumi ir po poros dienų galime gardinti patieklus-liuks)
p.s. galite dėti visokias daržoves, kokias tik mėgstate.

Viską susmulkiname(išskyrus pomidorus ir baziliką) ir dedame i įkaitintą troškintuvą su aliejumi, pradžioje kepame ant silpnos ugnies, kad svogūnai nepradėtų smirdėti...kai jie suminkštės tuomet galime ugnį padidinti, patroškinti keletą minučių sudėti smultintus nublanširuotus pomidorus t.y. be odelės,pomidorų pastą, kai visas išsitroškins, sudėti bazilikų lapelius. Patiekti galima su balta duona.

Gintarės Greitasis pyragas "Rudens tinginys II"

Reikės:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų (be selenėlių)
0,5 stiklinės cukraus
50 gr., sviesto
0,5 kg., obuolių
0,5 kg., cukinijos arba moliūgo (jeigu naudodite moliūgą reikės šiek tiek jį pašutinti orkaitėje, kad suminštėtų)
~200ml. bruknių uogienės (tinka ir bet kuri kita mėgstama uogienė)


Gaminimas: Sutarkuojam į dubelį moliūgą arba cukiniją, obuolius.Į kitą dubenį susimaisom sausus produktus. Pasiimam kepimo formą klojam vieną sluoksnį tarkuotų obuolių su cukinijom ar moliūgais ploną sluoksnį, paspaudžiame šaukštu, tada pilame nedidelį sluoksnį sauso mišinio, tada bruknių uogienės, tada sauso mišinio, vėl obuolių ir cukinijų ar moliūgų, tada vėl sauso mišinio ir taip sluoksniuojam, kol neliks uogienės ir obuolių bei cukinijos ar moliūgo. Viršutinis sluoksnis būtinai turi būti sauso mišinio,dar papildomai užbėriau daugiau cukraus, kad pasidarytų labai traški plutelė, užtarkuojame per burokinę tarką sviestuką ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai apskrus viršus. Patiekti galima su ledais ar plakta grietinėle. SKANAUS!!!

Rasakkila Varškės ir cukinijų blyneliai



Seniau gaminti:

Arūnės Keptos cukinijos su pomidorais
Aušros Cukinijų pyragas su tunu
Aušros Šokoladinis cukinijų pyragas
Aušros Pyragas su cukinija
Aušros Kiaušinienė su cukinijomis
Aušros Kalakutienos ir cukinijų apkepas
Aušros Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške
Neringos Cukininės statinaitės su faršo kauburėliu
Neringos Baklažanų tyrė žiemai
Neringos Cukinijų tirštsriubė
Neringos Įdarytos jautienos faršu kriauklės
Neringos Įdarytos paprikos su daržovių padažu
Neringos Lašiša ant aštrių troškintų daržovių
Neringos Cukininiai blyneliai
Neringos Griliuje kepta cukinija
Neringos Troškinys su pepperoni pipirais
Neringos Vištiena su daržovėm
Neringos Ratatouille
Neringos Išpjovos ir cukinijos verinukai
Neringos Įdaryta cukinija
Neringos Sriuba “Minestrone”
Neringos Trinta cukinijų sriuba
Rasakkila Cukinijų kamuolėliai
Viktorijos Saldžiarūgštis padažas
Astos Šokoladinė cukinijų duona
Astos Cukinijų apkepas
Astos Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais
Astos Cukinijų ir varškės apkepas
Mademoiselle Šokoladinė cukinijų duonelė
Rūtos Viduržemio jūros cukinijų apkepas
Dautartės Tuniso daržovių troškinys su avinžirniais
Dautartės Provanso ratatouille
Dautartės Daržovių ir mocarelos sūrio omletas
Forellės Pikantiškas varškėtis
Forellės Pyragėliai su fetos sūriu ir daržovėmis
Forellės Cukinijų kepinėliai
Forellės Įdaryta cukinija
Forellės Cukinijų blyneliai
Forellės Trinta cukinijų sriuba
Jurgitos Cukinijų pyragas
Gintarės Imbierinė cukinijų ir moliūgų uogienė

0 komentarai (-ų):