Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 8 dalyviai: Indrė, Jolita, Jurgita, Jūratė, Nolita, Puanc, Rūtuliukas ir Žalia Varna. Buvo paruošti ir suvalgyti 14 skanų patiekalų bei priminti 19 seniau gamintų patiekalų.
Jolita pradeda savaitę Orkaiteje kepta Didziadante su porais:
1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis
1 v.s. tarkuoto imbiero
1 citrinos sultys ir zievele
pipirai ir druska
poras
saliero stiebas
2 v.s. aliejaus
Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!
Jurgita paruošė Žuvį daržovių patale folijoje:
Vienai porcijai:
100 g morkų
100 g porų
50 g salierų (dėjau kotą, vienas nuostabiausių prieskonių)
150 g bulvių
175 g žuvies filė (dėjau menkės)
citrinos sultys
druska
keletas krapų šakelių
1 a. š. sviesto
1. Daržoves supjaustome kubeliais ir sudedame į kepimo foliją. Žuvį nuplauname, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska ir dedame ant daržovių, pabarstome smulkintais krapais.
2. Žuvies viršų apibarstome sviesto drožlėmis, rūpestingai surišame foliją ir 30 minučių troškiname 200 c temperatūroje.
Indrė pagamino Lašišos užkandį:
Jolita paruošė Tuno ir bulvių košes 'pirštukus':
Reikia:
200gr konservuoto tuno
3-4 virtu ir grustu bulviu
1 svoguno
2 kiausiniu saujele kapotu krapu
druskos ir pipiru
3 saukstu miltu
3 saukstu dziuveseliu
aliejaus kepimui
Tuna sumaisyti su bulviu kose, ideti 1 kiausini, svoguna, krapus, druska ir pipirus. Galima ideti krakmolo. Padaryti pailgus kukuliukus/ pirsciukus, apvolioti miltuose, kiausinyje ir dziuveseliuose, apkepti kol parus aliejuje. Valgyti su megstamom salotom, citrina ir padazu. As valgiau su padazu is majonezo, jogurto, ketcupo bei grusto svoguno.
Žalia Varna vaišina Japonišku suši:
Jolita gundo Rūkytos lašišos musu:
1 arbatini sauksta zelatinos pamerkiame 2 v.s. vandens. Leidziame isbrinkti apie 5-10 min, tada pakaitiname kol istirps grudeliai. Paliekame atvesti. 100gr rukytos lasisos supjaustyti ir sudeti i blenderi, uzpilti 220ml grietineles arba grietines, 2 v.s. citrinos sulciu ir smulkinti apie 2-3 min. Tada ideti druskos ir baltu pipiru, letai supilti zelatina ir vel plakti 2-3 minutes. Supilti i formeles ir atsaldyti apie 2 val saldytuve.Pateikti su krapais ir citrina, labai tinka tepti ant krekeriu arba baltos duonos. Puikus uzkandis vakareliui! Skanaus!!!
Rūtuliukas paruošė Žuvį pievagrybių ir sūrio padaže:
Rūtuliukas pagamino Traškus menkės "pirštelius" :
Rūtuliukas gundo Tunu įdarytomis citrinomis:
Rūtuliukas vaišina Žuvimi su traškia plutele ir apelsinų gaidele:
Jūratė paruošė Keralos žuvies karį su kokosu:
Nolita pagamino Menkę lietiniuose:
Rūtuliukas vaišina Karpiu su padažiuku:
Puanc siūlo paragauti Tandoori žuvies:
Seniau gaminti:
Jurgitos Šašlykas iš upėtakio
Jolitos Daniškas žuvies, bulvių ir porų troškinys
Jolitos Tuno salotos
Jolitos Lašiša su troškintais špinatais ir kedro riešutais
Gintarės Pangasijų filė tešloje
Dautartės Tarta su rūkyta lašiša
Dautartės Sluoksniuota silkių mišrainė
Dautartės Šprotų ir kiaušinių pasta
Dautartės Silkės ir obuolių salotos
Dautartės Toskanos žuvienė
Dautartės Vyriška silkė
Dautartės Salotos „Mimozė“
Dautartės Švediškas lašišos apkepas
Dautartės Trapi žuvis saldžiai pikantiškame padaže
Dautartės Halászlé - vengriška žvejų sriuba
Rūtuliuko Menkės ir voveraičių troškinys
Rūtuliuko Žuvis tešloje
Rūtuliuko Grakiškai paruošta žuvis
Rūtuliuko Paprasti lašišos kepsneliai
.
Žalia Varna vaišina Japonišku suši:
Jolita gundo Rūkytos lašišos musu:
1 arbatini sauksta zelatinos pamerkiame 2 v.s. vandens. Leidziame isbrinkti apie 5-10 min, tada pakaitiname kol istirps grudeliai. Paliekame atvesti. 100gr rukytos lasisos supjaustyti ir sudeti i blenderi, uzpilti 220ml grietineles arba grietines, 2 v.s. citrinos sulciu ir smulkinti apie 2-3 min. Tada ideti druskos ir baltu pipiru, letai supilti zelatina ir vel plakti 2-3 minutes. Supilti i formeles ir atsaldyti apie 2 val saldytuve.Pateikti su krapais ir citrina, labai tinka tepti ant krekeriu arba baltos duonos. Puikus uzkandis vakareliui! Skanaus!!!
Rūtuliukas paruošė Žuvį pievagrybių ir sūrio padaže:
Rūtuliukas pagamino Traškus menkės "pirštelius" :
Rūtuliukas gundo Tunu įdarytomis citrinomis:
Rūtuliukas vaišina Žuvimi su traškia plutele ir apelsinų gaidele:
Jūratė paruošė Keralos žuvies karį su kokosu:
Nolita pagamino Menkę lietiniuose:
Rūtuliukas vaišina Karpiu su padažiuku:
Puanc siūlo paragauti Tandoori žuvies:
Seniau gaminti:
Jurgitos Šašlykas iš upėtakio
Jolitos Daniškas žuvies, bulvių ir porų troškinys
Jolitos Tuno salotos
Jolitos Lašiša su troškintais špinatais ir kedro riešutais
Gintarės Pangasijų filė tešloje
Dautartės Tarta su rūkyta lašiša
Dautartės Sluoksniuota silkių mišrainė
Dautartės Šprotų ir kiaušinių pasta
Dautartės Silkės ir obuolių salotos
Dautartės Toskanos žuvienė
Dautartės Vyriška silkė
Dautartės Salotos „Mimozė“
Dautartės Švediškas lašišos apkepas
Dautartės Trapi žuvis saldžiai pikantiškame padaže
Dautartės Halászlé - vengriška žvejų sriuba
Rūtuliuko Menkės ir voveraičių troškinys
Rūtuliuko Žuvis tešloje
Rūtuliuko Grakiškai paruošta žuvis
Rūtuliuko Paprasti lašišos kepsneliai
.
3 komentarai (-ų):
Sia savaite taip sveikai pradejome!!! Bet as jau vakar nusiziurejau ne toki jau sveikuoliska, bet manau gana gardu 'pirstukini' patiekala, na toki, kur su rankom galima valgyti! :)
Laukiaum! :) Pirstukiniai ypac vaikams labai patinka ;)
Mažai žuvies valgau, teks šią savaitę atsigriebt :)
Rašyti komentarą