Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Keksiukų savaitė

|
Kviečiame dalyvauti Keksiukų savaitėje.

Keksiukus kepsime:
nuo kovo 16 d. (pirmadienis) iki kovo 22 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 16 d. iki kovo 23 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Už gražią nuotrauką, kuri yra šios savaitės baneryje, dėkojame Bri iš Tasty Art.

Žuvies savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Žuvies savaitė.
Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 8 dalyviai: Indrė, Jolita, Jurgita, Jūratė, Nolita, Puanc, Rūtuliukas ir Žalia Varna. Buvo paruošti ir suvalgyti 14 skanų patiekalų bei priminti 19 seniau gamintų patiekalų.


Jolita pradeda savaitę Orkaiteje kepta Didziadante su porais:

1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis
1 v.s. tarkuoto imbiero

1 citrinos sultys ir zievele

pipirai ir druska

poras

saliero stiebas

2 v.s. aliejaus

Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!


Jurgita paruošė Žuvį daržovių patale folijoje:

Vienai porcijai:
100 g morkų
100 g porų

50 g salierų (dėjau kotą, vienas nuostabiausių prieskonių)

150 g bulvių

175 g žuvies filė (dėjau menkės)

citrinos sultys

druska

keletas krapų šakelių

1 a. š. sviesto

1. Daržoves supjaustome kubeliais ir sudedame į kepimo foliją. Žuvį nuplauname, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska ir dedame ant daržovių, pabarstome smulkintais krapais.
2. Žuvies viršų apibarstome sviesto drožlėmis, rūpestingai surišame foliją ir 30 minučių troškiname 200 c temperatūroje.

Indrė pagamino Lašišos užkandį:


Jolita paruošė Tuno ir bulvių košes 'pirštukus':

Reikia:
200gr konservuoto tuno
3-4 virtu ir grustu bulviu

1 svoguno

2 kiausiniu
saujele kapotu krapu
druskos ir pipiru

3 saukstu miltu

3 saukstu dziuveseliu

aliejaus kepimui


Tuna sumaisyti su bulviu kose, ideti 1 kiausini, svoguna, krapus, druska ir pipirus. Galima ideti krakmolo. Padaryti pailgus kukuliukus/ pirsciukus, apvolioti miltuose, kiausinyje ir dziuveseliuose, apkepti kol parus aliejuje. Valgyti su megstamom salotom, citrina ir padazu. As valgiau su padazu is majonezo, jogurto, ketcupo bei grusto svoguno.

Žalia Varna vaišina Japonišku suši:


Jolita gundo Rūkytos lašišos musu:

1 arbatini sauksta zelatinos pamerkiame 2 v.s. vandens. Leidziame isbrinkti apie 5-10 min, tada pakaitiname kol istirps grudeliai. Paliekame atvesti. 100gr rukytos lasisos supjaustyti ir sudeti i blenderi, uzpilti 220ml grietineles arba grietines, 2 v.s. citrinos sulciu ir smulkinti apie 2-3 min. Tada ideti druskos ir baltu pipiru, letai supilti zelatina ir vel plakti 2-3 minutes. Supilti i formeles ir atsaldyti apie 2 val saldytuve.Pateikti su krapais ir citrina, labai tinka tepti ant krekeriu arba baltos duonos. Puikus uzkandis vakareliui! Skanaus!!!

Rūtuliukas paruošė Žuvį pievagrybių ir sūrio padaže:


Rūtuliukas pagamino Traškus menkės "pirštelius" :


Rūtuliukas gundo Tunu įdarytomis citrinomis:


Rūtuliukas vaišina Žuvimi su traškia plutele ir apelsinų gaidele:


Jūratė paruošė Keralos žuvies karį su kokosu:


Nolita pagamino Menkę lietiniuose:


Rūtuliukas vaišina Karpiu su padažiuku:


Puanc siūlo paragauti Tandoori žuvies:


Seniau gaminti:


Jurgitos Šašlykas iš upėtakio
Jolitos Daniškas žuvies, bulvių ir porų troškinys
Jolitos Tuno salotos
Jolitos Lašiša su troškintais špinatais ir kedro riešutais
Gintarės Pangasijų filė tešloje
Dautartės Tarta su rūkyta lašiša
Dautartės Sluoksniuota silkių mišrainė
Dautartės Šprotų ir kiaušinių pasta
Dautartės Silkės ir obuolių salotos
Dautartės Toskanos žuvienė
Dautartės Vyriška silkė
Dautartės Salotos „Mimozė“
Dautartės Švediškas lašišos apkepas
Dautartės Trapi žuvis saldžiai pikantiškame padaže
Dautartės Halászlé - vengriška žvejų sriuba
Rūtuliuko Menkės ir voveraičių troškinys
Rūtuliuko Žuvis tešloje
Rūtuliuko Grakiškai paruošta žuvis
Rūtuliuko Paprasti lašišos kepsneliai
.

Žuvies savaitė

|
Kviečiame dalyvauti Žuvies savaitėje bei balsuoti naujoje apklausoje.

Savaitė truks:
nuo kovo 9 d. (pirmadienis) iki kovo 15 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 9 d. iki kovo 16 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:



Grikių savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Grikių savaitė.
Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 8 dalyvės: Aušra, Bri, Forelle, Puanc, Rūta, Rūtuliukas, Valentina ir Vilma. Buvo paruošti ir suvalgyti 8 skanūs patiekalai bei priminti 4 seniau gaminti patiekalai.


Valentina pradeda savaitę Grikių sriuba su vištiena:


Vilma iškepė Grikių, linų sėmenų ir obuolių keksiukus pusryčiams:


Bri iškepė Grikių blynelius su kmynais:


Rūtuliukas vaišina Dzūkiška grikine boba:


Rūta paruošė Traškūs grikių kamuolėliai:


Forelle iškepė Grikių miltų duoną su saulėgrąžomis:

Puanc gundo Grikių sausainėliais:


Aušra pagamino Grikių kotletus su lašiša:



Seniau gaminti:

Forelles Abrikosiniai grikių miltų blyneliai
Forelles Grikių miltų blynai
Forelles Grikių sklindžiai
Aušros Grikių kruopų apkepas su mėsa
.