Baigėsi Žuvies savaitė.
Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino
8 dalyviai: Indrė, Jolita, Jurgita, Jūratė, Nolita, Puanc, Rūtuliukas ir Žalia Varna. Buvo paruošti ir suvalgyti
14 skanų patiekalų bei priminti
19 seniau gamintų patiekalų.
Jolita pradeda savaitę
Orkaiteje kepta Didziadante su porais:
1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis
1 v.s. tarkuoto imbiero
1 citrinos sultys ir zievele
pipirai ir druska
poras
saliero stiebas
2 v.s. aliejaus
Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!
Jurgita paruošė
Žuvį daržovių patale folijoje:

Vienai porcijai:
100 g morkų
100 g porų
50 g salierų (dėjau kotą, vienas nuostabiausių prieskonių)
150 g bulvių
175 g žuvies filė (dėjau menkės)
citrinos sultys
druska
keletas krapų šakelių
1 a. š. sviesto1. Daržoves supjaustome kubeliais ir sudedame į kepimo foliją. Žuvį nuplauname, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska ir dedame ant daržovių, pabarstome smulkintais krapais.
2. Žuvies viršų apibarstome sviesto drožlėmis, rūpestingai surišame foliją ir 30 minučių troškiname 200 c temperatūroje.
Indrė pagamino
Lašišos užkandį:
Jolita paruošė
Tuno ir bulvių košes 'pirštukus':

Reikia:
200gr konservuoto tuno
3-4 virtu ir grustu bulviu
1 svoguno
2 kiausiniu saujele kapotu krapu
druskos ir pipiru
3 saukstu miltu
3 saukstu dziuveseliu
aliejaus kepimuiTuna sumaisyti su bulviu kose, ideti 1 kiausini, svoguna, krapus, druska ir pipirus. Galima ideti krakmolo. Padaryti pailgus kukuliukus/ pirsciukus, apvolioti miltuose, kiausinyje ir dziuveseliuose, apkepti kol parus aliejuje. Valgyti su megstamom salotom, citrina ir padazu. As valgiau su padazu is majonezo, jogurto, ketcupo bei grusto svoguno.
Žalia Varna vaišina
Japonišku suši:
Jolita gundo
Rūkytos lašišos musu:

1 arbatini sauksta zelatinos pamerkiame 2 v.s. vandens. Leidziame isbrinkti apie 5-10 min, tada pakaitiname kol istirps grudeliai. Paliekame atvesti. 100gr rukytos lasisos supjaustyti ir sudeti i blenderi, uzpilti 220ml grietineles arba grietines, 2 v.s. citrinos sulciu ir smulkinti apie 2-3 min. Tada ideti druskos ir baltu pipiru, letai supilti zelatina ir vel plakti 2-3 minutes. Supilti i formeles ir atsaldyti apie 2 val saldytuve.Pateikti su krapais ir citrina, labai tinka tepti ant krekeriu arba baltos duonos. Puikus uzkandis vakareliui! Skanaus!!!
Rūtuliukas paruošė
Žuvį pievagrybių ir sūrio padaže:
Rūtuliukas pagamino
Traškus menkės "pirštelius" :
Rūtuliukas gundo
Tunu įdarytomis citrinomis:
Rūtuliukas vaišina
Žuvimi su traškia plutele ir apelsinų gaidele:
Jūratė paruošė
Keralos žuvies karį su kokosu:
Nolita pagamino
Menkę lietiniuose:
Rūtuliukas vaišina
Karpiu su padažiuku:
Puanc siūlo paragauti
Tandoori žuvies:

Seniau gaminti:Jurgitos Šašlykas iš upėtakio
Jolitos Daniškas žuvies, bulvių ir porų troškinys Jolitos Tuno salotosJolitos Lašiša su troškintais špinatais ir kedro riešutaisGintarės Pangasijų filė tešloje Dautartės Tarta su rūkyta lašišaDautartės Sluoksniuota silkių mišrainėDautartės Šprotų ir kiaušinių pastaDautartės Silkės ir obuolių salotosDautartės Toskanos žuvienėDautartės Vyriška silkėDautartės Salotos „Mimozė“Dautartės Švediškas lašišos apkepasDautartės Trapi žuvis saldžiai pikantiškame padažeDautartės Halászlé - vengriška žvejų sriubaRūtuliuko Menkės ir voveraičių troškinysRūtuliuko Žuvis tešlojeRūtuliuko Grakiškai paruošta žuvisRūtuliuko Paprasti lašišos kepsneliai.