Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Keli klausimai apie įvairių šalių virtuvių savaites

|

Sveiki!

Kaip žinote, kas kuri laiką siūlome jums pakeliauti po skirtingas pasaulio šalis - iki šiol aplankėme 15 šalių. Kartais skelbiame apklausas ir leidžiame jums nuspręsti, su kurio pasaulio kampelio virtuve norite susitikti. Kadangi gana sudėtinga yra atspėti, kuri šalis galėtų būti įdomi, norėtumėm paklausti jūsų nuomonės ir paprašyti atsakyti į kelis klausymus.

1. Ar tokios kelionės yra reikalingos?
2. Kokių pasaulio virtuvių patiekalus norėtumėte gaminti?
3. Ar ateityje daryti apklausas?
Anksčiau vykusiose apklausose pastebėjome vieną gana įdomų ir šiek tiek liūdinantį dalyką – apklausoje dažniausiai laimi pati egzotiškiausia virtuvė, o po to būna vos keli receptai – aiškiai matosi, kad laimėjusi tema nebuvo įdomi.
4. Ar kartoti keliones į anksčiau aplankytas šalis?

Ačiū!

Dautartė

8 komentarai (-ų):

Indrė rašė...

1. Taip, reikalingos.
2. Man patiktų išbandyti vokiečių, švedų, norvegų virtuves.
3. Na jos ne visad objektyvios... Kaip ir patys sakote - išrenkamos egzotiškos šalys, o gaminančių neatsiranda. Gal todėl man artimesnė europinė virtuvė arba tos virtuvės, kurios yra populiaresnės. Be to juk yra virtuvių, kurios "pešasi" dėl labai panašių patiekalų autorių titulo (baklava, tzatziki etc.).
4. Kaip patogiau - manau italų, prancūzų ir kitoms virtuvėms galima padėti atskleisti dar neatrastus skonius. Na tarkim sriubas, troškinius ar pyragus, ar tai ko jau praėjusią savaitę nebuvo gaminta ar buvo gaminta mažai.

Juliana rašė...

1. Tikrai taip
2. Kiek matau, populiariausios virtuvės jau išbandytos. Labai įdomu atrasti naujas virtuves, bet, tiesą pasakius, nemanau, jog atsiras labai daug gaminančių pagal dar neišbandytų virtuvių receptus. Vis tiek prancūzų, italų, ispanų, lietuvių, kinų ir indų virtuvė pas mus yra populiariausia, todėl galima jas kartoti. Ir ne kartą. Pavyzdžiui, kartą per metus skirti po savaitę šių šalių virtuvėms.
3. -
4. Žr. 2 atsakymą. Kartoti, ir ne kartą

aguonele rašė...

1. visai idomu ir reikalinga.
2. noreciau isbandyti ivairiu saliu, bet tik klausimas ar spesiu per ta savaite ir ar atitinkamai rasiu recepta ;) delto cia neapsiriboju jokia salimi.
3. zinoma jog daryti!
4. Taip, kartoti nes neimanoma mano akimis visu patiekalu isbandyti. Galbut seniau gaminti patiekalai bus vel is naujo perdaromi ir pridetas prieskonis ji patrauklesniu pavers :)

Migle rašė...

1. Mano nuomone, tokios kelionės yra tikrai reikalingos - įdomu tiek pačiam išbandyti kitokius receptus, tiek ir pažiūrėti, ką kiti "sumeistrauja"
2. negalėčiau išskirti konkrečių virtuvių, tačiau labiausiai įdomu būtų išbandyti ne tokias populiarias - tai verčia labiau pasidomėti, pasieškoti receptų, gal net jų atsiradimo istorijos ir pan
3. apklausos gali būti, bet gali ir nebūti - nemanau, jog tai yra labai didelis skirtumas. Kaip jau ir minėjote, daug kas gali balsuoti, o pačioje savaitėje tiesiog nedalyvauti...
4. keliones tikrai reikia kartoti, nes per vieną savaitę neretai tiesiog nepavyksta išbandyti norimų receptų. Tačiau, kad nebūtų visą laiką vienoda, galima ir pačias šalių virutves suskirstyti į mažesnes kategorijas, tarkim "prancūzų virtuvės sriubos", "italų makaronų patiekalai", "kiniečių desertai" ir pan... na, čia tik mano pasiūlymas :)

52 skanios savaitės rašė...

Merginos, aciu uz atsakymus.
Ideja apie populiarių virtuviu suskirstyma i siauresnes temas tikrai labai gera!

Pagrindine kelioniu mintis buvo būtent paskatinti zmones ieskoti, skaityti ir ragauti naujus patiekalus, susipazinti su naujais skoniais, produktais ar deriniais. Bet per tuos 2,5 metų pastebejau (tai grynai mano nuomone), kad lietuviai daugumoje gana sunkiai priima naujoves, o gal tiesiog tingi ju ieskoti ar laukia, kad kazkas kitas viska isbandys... O gal bijo eksperimentu? Nezinau, nors keista. Juk kulinarija yra labai saugi sritis, tai ne namo pirkimas, ir net ne nauja sukuosena - nepatiko, galima pamirsti ir daugiau to patiekalo negaminti, jokiu pedsaku ar pasekmiu.
Tikiuosi, kad musu keliones bent truputi pazadins kulinarini smalsuma :)

Dautarte

egle rašė...

1. reikalingos
2-4 man patinka visokių šalių virtuvės tik jau kaip ir paminėta ne visų jų patiekalus drįstu gaminti (gaunu bart nuo šeimos, kad neskanu, tik sugadinau produktus, tad labai egzotiškų patiekalų dažnai vengiu, ir dar manau, kad prašomos temos ne visada susiję su noru gaminti, gal kartais noras sužinoti, atrasti kažką naujo ir pačiam imtis jau išmėgintų ir atrastų patiekalų. savaitės tikrai gali kartotis, nes sunku išmėginti per savaitę visus norimus ar nužiūrėtus patiekalus, o gal kitą kart ir to pačio produkto nesinori valgyt kelis kart per sav.

Anonimiškas rašė...

Mazas pastebejimas - rasosi KLAUSIMAI, o ne klausYmai, labai bado akis :)

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

Kartais nesudalyvaujam ne dėl to, kad tema neįkvepianti, bet kad subjektyviai kažkurią savaitę turėjom mažiau laiko.
Man įdomu įvairių šalių virtuvė, net ir labai netikėtų, paragina pasidomėti tuo, apie ką iki šiol net nepagalvodavau