Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Mielinių gaminių savaitė - apžvalga

|

Baigėsi Mielinių gaminių savaitė.



Žiupsnelio Druskos Karamelizuotų svogūnų duoniukai su švelniu ožkos sūrio viduriuku


Aušros Duonos lazdelės su paprika ir sezamu


Rūtos Aguonainis


Rūtos Mieliniai rageliai pusryčiams

ĮMAIŠALUI
85 ml šilto pieno, 20 g šviežių mielių, 1 kiaušinis, 360 g miltų

Mieles išleisti piene, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Įmaišyti 180 g miltų ir minkyti 5 minutes (aš tai darau duonkepėje, po pirmų 5 minkymo minučių ją tiesiog išjungiu iš rozetės). Ant gautos tešlos užberti likusius 180 g miltų ir palikti pakilti 30-40 minučių.

TEŠLAI

įmaišalas, 100 g cukraus, 0,5 a.š. druskos, 4 paplakti kiaušiniai, 180-200 g miltų, 170 g kambario temperatūros sviesto.

Ant įmaišalo suberti cukrų, druską, paplaktus kiaušinius ir 180 g miltų. Minkyti bent 20/25 minutes duonkepėje arba tešlos maišyklėje. Jei tešla labai limpa prie sienelių, suberti likusius 20 g miltų. Kai tešla bus vientisa ir elastinga, palaipsniui sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą (kai duonkepė baigia minkyti ir turi pradėti kildinti tešlą, ją išjungiu iš rozetės, palaukiu, kol “pamiršta, ką darė”, vėl paleidžiu minkymo/kildinimo programą ir sudedu sviestą). Kildinti duonkepėje 1 val., tada suformuoti bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti trynio ir pieno mišiniu, uždengti plėvele ir dar pakildinti apie valandą. Kepti 180°C orkaitėje kol gražiai pagels.

P.S. Šios bandelės, laikomos maišelyje, būna skanios net ir po savaitės, o jeigu dar jas pašildysite orkaitėje…
Šaltinis: http://mollicadipane.blogspot.com/2009/02/la-brioche-di-julia-child.html


Viktorijos Mielinės bandelės su cinamonu


Forellės Vafliai su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis


Astos Bandelės su cinamonu


Sonatinos Mieliniai rageliai su įdaru


Vyro Virtuvėj Pyragas “Paskenduolis”


Dalios Grissini - duonos lazdelės


Aguonėlės Pain de Mie


Elžbietos Mielinės-varškinės sraigės su aguonomis


Mademoiselle Šafraniniai rageliai


Rūtos Pynė

500 g miltų, 1 pak. sausų mielių (Dr.Otker 7g), 50 g smulkaus cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 1 žiupsnelis druskos, 3 kiaušiniai, 240ml drungnos grietinėlės, 150 g razinų, truputis pieno

Išmaišome miltus su mielėmis, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame 2 kiaušinius, 1 kiaušinio baltymą (trynį pasiliekame), įpilame grietinėlę. Viską sumaišome, suminkome tešlą ir laikome ją šiltai, kol pakils dvigubai. Tada į tešlą įminkome razinas.
Iš 2/3 tešlos suvoliojame du volelius, juos suvijame ir dedame ant sviestu pateptos skardos, truputį suplojame. Iš likusios tešlos padarome tris volelius, supiname pynę ir uždedame ją ant pirmosios. Aptepame tryniu, sumaišytu su pienu, ir vėl laikome šiltai, kol pakils dvigubai. Kepame 175-200◦ C temperatūroje apie 35 min.


Marijos Bandelės su grybais, kopūstais ir lašinukais

TEŠLAI Jums reikės: 30g mielių, arbatinis šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos, 200g. margarino, pusė litro pieno, apie 1kg miltų
GRYBŲ ĮDARAS pareikalaus: sauja džiovintų grybų, 500g pievagrybių, kelių skiltelių česnako, šviežiai maltų pipirų, druskos
KOPŪSTŲ ĮDARUI turėkite: apie 1kg kopūsto, 70g sviesto, šviežiai maltų baltų pipirų, druskos
LAŠINUKŲ ĮDARUI paimkite: 400g lašinių su raumenuku, malto muskato riešuto

TEŠLA: Mieles ištirpinkite su cukrumi, druska ir trupučiu vandens, įpilkite pašildytą pieną, suberkite ½ miltų ir išmaišykite, supilkite ištirpinta margariną ir minkykite vis įberdami miltų kol tešla nebelips prie rankų.
ĮDARAI:
- Džiovintus grybus išmirkykite ir susmulkinkite smulkintuvu, pievagrybius ir česnaką smulkiai supjaustykite ir viską apkepkite alyvų aliejuje pagardindami druska bei pipirais
- Kopūstus smulkiai supjaustykite ir apkepkite dideliame kiekyje sviesto pagardindami druska ir pipirais.
- Smulkiais kubeliais supjaustykite lašinukus, suberkite į keptuvę ir šildykite kol lašinukai taps skaidrūs – nepamirškite pagardinti muskato riešutu!
ATSAKINIAUSIA DALIS: Formuokite bandeles (arba pyragą) ir kepkite 200 lapsnių orkaitėje apie 20 minučių.
SKANIAUSIA DALIS: Vaišinkitės ir vaišinkite! :)

Neringos Belgiški vafliai


Ausrros Bulvinės bandukės


Indrės Aguoninės bandelės su varške


Aušros Bandelės su lašinukais


Aušros Bulvių duona


Aušros Pyragėliai su fermentiniu sūriu


Forellės Piene keptos mielinės bandelės


Forellės Vengriškas pyragas prie kavos (Monkey bread)



Seniau gaminti:

Žiupsnelio Druskos Ruginė duona su kmynais ir juodaisais pipirais
Žiupsnelio Druskos Itališka duona su rozmarinu
Sonatinos Vokiška šventinė duona (Partybrot)
Sonatinos Rageliai
Sonatinos Mielinės tešlos rageliai "Kifle"
Sonatinos Švediškos bandelės
Sonatinos Ciabatta
Sonatinos Mieliniai rageliai
Sonatinos Mallorcan Ensaimadas
Sonatinos Bandelės su sultiniu
Sonatinos Bandelės su obuoliais
Sonatinos Moliūgų duona
Sonatinos Šveicariška pynė Zopf
Sonatinos Senamadiška duona su pienu
Sonatinos Ciabatta II
Sonatinos Duona su bulvių dribsniais
Sonatinos Kiaušininė duona
Sonatinos Lenkiška ruginė duona
Sonatinos Sviestinė pynė (Brioche)
Vyro Virtuvėj Mieliniai blynai
Elžbietos Žievelės
Elžbietos Aebleskiver, daniskos spurgos
Elžbietos Buchteln
Indrės Duonos lazdelės "Grissini"
Indrės Vokiškas Kalėdų pyragas Stollen
Forellės Hokkaido duona
Forellės Traškios lazdelės “Pocky”
Forellės Svogūnų duona (kepta duonkepėje)
Forellės Melasos ir avižų duona (kepta duonkepėje)
Forellės Įvairių miltų duonelė (kepta duonkepėje)
Forellės Ciabatta
Forellės Kruasanai
Forellės Cinamoninė duona su razinomis (kepta duonkepėje)
Forellės Bananinė duona (kepta duonkepėje)
Forellės Grikių miltų duona su saulėgrąžomis (kepta duonkepėje)
Forellės Saldi balta duona (kepta duonkepėje)
Forellės Bandelės su lašinukais
Forellės Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis
Forellės Picos pagrindo tešlos receptas
Aguonėlės Mieliniai pusryčių rageliai
Aguonėlės Mielinės spurgos su įdaru
Aguonėlės Turkiški pončikai
Aguonėlės Didelis aguoninis ragelis
Aušros Mielinės bandelės “Kukurūzai”
Aušros Mielinės bandelės su dešrele
Aušros Duona be plutelės (kepta duonkepėje)
Aušros Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)
Aušros Rageliai su feta
Neringos Mini pizza
Neringos Mielinių bandelių pyragas su razinomis

3 komentarai (-ų):

Žiupsnelis Druskos rašė...

ups.. pamiršau apverst prieš siūsdama :)

Giedrius rašė...

...kaip nepaversi Tavo nuotraukų jos VISOS super. Žiuriu, žiuriu ir niekaip negaliu atsigrožėt. ;)

Žiupsnelis Druskos rašė...

Jau pavertė mergaitės. Buvo truputį aukštyn kojom :))

Ačiū už komplimentą! ;-)