Baigėsi Mielinių gaminių savaitė. Žiupsnelio Druskos Karamelizuotų svogūnų duoniukai su švelniu ožkos sūrio viduriukuAušros Duonos lazdelės su paprika ir sezamuRūtos Aguonainis Rūtos Mieliniai rageliai pusryčiamsĮMAIŠALUI 85 ml šilto pieno, 20 g šviežių mielių, 1 kiaušinis, 360 g miltųMieles išleisti piene, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Įmaišyti 180 g miltų ir minkyti 5 minutes (aš tai darau duonkepėje, po pirmų 5 minkymo minučių ją tiesiog išjungiu iš rozetės). Ant gautos tešlos užberti likusius 180 g miltų ir palikti pakilti 30-40 minučių.
TEŠLAIįmaišalas, 100 g cukraus, 0,5 a.š. druskos, 4 paplakti kiaušiniai, 180-200 g miltų, 170 g kambario temperatūros sviesto.Ant įmaišalo suberti cukrų, druską, paplaktus kiaušinius ir 180 g miltų. Minkyti bent 20/25 minutes duonkepėje arba tešlos maišyklėje. Jei tešla labai limpa prie sienelių, suberti likusius 20 g miltų. Kai tešla bus vientisa ir elastinga, palaipsniui sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą (kai duonkepė baigia minkyti ir turi pradėti kildinti tešlą, ją išjungiu iš rozetės, palaukiu, kol “pamiršta, ką darė”, vėl paleidžiu minkymo/kildinimo programą ir sudedu sviestą). Kildinti duonkepėje 1 val., tada suformuoti bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti trynio ir pieno mišiniu, uždengti plėvele ir dar pakildinti apie valandą. Kepti 180°C orkaitėje kol gražiai pagels.
P.S. Šios bandelės, laikomos maišelyje, būna skanios net ir po savaitės, o jeigu dar jas pašildysite orkaitėje…
Šaltinis: http://mollicadipane.blogspot.com/2009/02/la-brioche-di-julia-child.html
Viktorijos Mielinės bandelės su cinamonuForellės Vafliai su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmisAstos Bandelės su cinamonuSonatinos Mieliniai rageliai su įdaru Vyro Virtuvėj Pyragas “Paskenduolis”Dalios Grissini - duonos lazdelės Aguonėlės Pain de MieElžbietos Mielinės-varškinės sraigės su aguonomisMademoiselle Šafraniniai rageliaiRūtos Pynė 500 g miltų,
1 pak. sausų mielių (Dr.Otker 7g), 50 g smulkaus cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 1 žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai, 240ml drungnos grietinėlės, 150 g razinų, truputis pienoIšmaišome miltus su mielėmis, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame 2 kiaušinius, 1 kiaušinio baltymą (trynį pasiliekame), įpilame grietinėlę. Viską sumaišome, suminkome tešlą ir laikome ją šiltai, kol pakils dvigubai. Tada į tešlą įminkome razinas.
Iš 2/3 tešlos suvoliojame du volelius, juos suvijame ir dedame ant sviestu pateptos skardos, truputį suplojame. Iš likusios tešlos padarome tris volelius, supiname pynę ir uždedame ją ant pirmosios. Aptepame tryniu, sumaišytu su pienu, ir vėl laikome šiltai, kol pakils dvigubai. Kepame 175-200◦ C temperatūroje apie 35 min.
Marijos Bandelės su grybais, kopūstais ir lašinukaisTEŠLAI Jums reikės: 30g mielių, arbatinis šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos, 200g. margarino, pusė litro pieno, apie 1kg miltųGRYBŲ ĮDARAS pareikalaus: sauja džiovintų grybų, 500g pievagrybių, kelių skiltelių česnako, šviežiai maltų pipirų, druskosKOPŪSTŲ ĮDARUI turėkite: apie 1kg kopūsto, 70g sviesto, šviežiai maltų baltų pipirų, druskosLAŠINUKŲ ĮDARUI paimkite: 400g lašinių su raumenuku, malto muskato riešutoTEŠLA: Mieles ištirpinkite su cukrumi, druska ir trupučiu vandens, įpilkite pašildytą pieną, suberkite ½ miltų ir išmaišykite, supilkite ištirpinta margariną ir minkykite vis įberdami miltų kol tešla nebelips prie rankų.
ĮDARAI: - Džiovintus grybus išmirkykite ir susmulkinkite smulkintuvu, pievagrybius ir česnaką smulkiai supjaustykite ir viską apkepkite alyvų aliejuje pagardindami druska bei pipirais
- Kopūstus smulkiai supjaustykite ir apkepkite dideliame kiekyje sviesto pagardindami druska ir pipirais.
- Smulkiais kubeliais supjaustykite lašinukus, suberkite į keptuvę ir šildykite kol lašinukai taps skaidrūs – nepamirškite pagardinti muskato riešutu!
ATSAKINIAUSIA DALIS: Formuokite bandeles (arba pyragą) ir kepkite 200 lapsnių orkaitėje apie 20 minučių.
SKANIAUSIA DALIS: Vaišinkitės ir vaišinkite! :)
Neringos Belgiški vafliai Ausrros Bulvinės bandukės Indrės Aguoninės bandelės su varškeAušros Bandelės su lašinukais Aušros Bulvių duonaAušros Pyragėliai su fermentiniu sūriuForellės Piene keptos mielinės bandelėsForellės Vengriškas pyragas prie kavos (Monkey bread)Seniau gaminti:
Žiupsnelio Druskos Ruginė duona su kmynais ir juodaisais pipirais Žiupsnelio Druskos Itališka duona su rozmarinuSonatinos Vokiška šventinė duona (Partybrot)Sonatinos RageliaiSonatinos Mielinės tešlos rageliai "Kifle"Sonatinos Švediškos bandelėsSonatinos CiabattaSonatinos Mieliniai rageliaiSonatinos Mallorcan EnsaimadasSonatinos Bandelės su sultiniuSonatinos Bandelės su obuoliaisSonatinos Moliūgų duonaSonatinos Šveicariška pynė ZopfSonatinos Senamadiška duona su pienuSonatinos Ciabatta IISonatinos Duona su bulvių dribsniaisSonatinos Kiaušininė duonaSonatinos Lenkiška ruginė duonaSonatinos Sviestinė pynė (Brioche)Vyro Virtuvėj Mieliniai blynaiElžbietos ŽievelėsElžbietos Aebleskiver, daniskos spurgosElžbietos Buchteln Indrės Duonos lazdelės "Grissini"Indrės Vokiškas Kalėdų pyragas Stollen Forellės Hokkaido duonaForellės Traškios lazdelės “Pocky”Forellės Svogūnų duona (kepta duonkepėje)Forellės Melasos ir avižų duona (kepta duonkepėje)Forellės Įvairių miltų duonelė (kepta duonkepėje)Forellės CiabattaForellės KruasanaiForellės Cinamoninė duona su razinomis (kepta duonkepėje)Forellės Bananinė duona (kepta duonkepėje)Forellės Grikių miltų duona su saulėgrąžomis (kepta duonkepėje)Forellės Saldi balta duona (kepta duonkepėje)Forellės Bandelės su lašinukaisForellės Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmisForellės Picos pagrindo tešlos receptasAguonėlės Mieliniai pusryčių rageliai Aguonėlės Mielinės spurgos su įdaruAguonėlės Turkiški pončikaiAguonėlės Didelis aguoninis ragelisAušros Mielinės bandelės “Kukurūzai”Aušros Mielinės bandelės su dešreleAušros Duona be plutelės (kepta duonkepėje)Aušros Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)Aušros Rageliai su feta Neringos Mini pizzaNeringos Mielinių bandelių pyragas su razinomis
3 komentarai (-ų):
ups.. pamiršau apverst prieš siūsdama :)
...kaip nepaversi Tavo nuotraukų jos VISOS super. Žiuriu, žiuriu ir niekaip negaliu atsigrožėt. ;)
Jau pavertė mergaitės. Buvo truputį aukštyn kojom :))
Ačiū už komplimentą! ;-)
Rašyti komentarą