Baigėsi Vieno kąsnio užkandėlių savaitė.
Lo Sumuštiniai su keptais moliūgais, vytintu kumpiu ir parmezanu
Renatos Baklažanų riekelės su avinžirnių pasta - iššūkis: Vegetariški užkandžiai
Vyro Virtuvėj Kumpio vamzdeliai su sūriu
Lo Karštos krevetės graikiškai
Aguonėlės Pikantiški rageliai
Renatos Sumuštinukai su salotų pasta ir rūkyta lašiša
Dalios Šampinjonų kepurėlės su Pesto ir varškės įdaru
Pasididžiuojančios namų šeimininkės Trapios tešlos krepšeliai su krabų įdaru - iššūkis: Įdaryti krepšeliai
Paulinos Pyragaičiai su pomidorų įdaru
TEŠLAI: Puodelis (250ml) vandens, puodelis (250ml) miltų, 100g sviesto, 3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio), šaukštelis baziliko (džiovinto), šaukštelis provanso žolelių, šaukštelis česnako miltelių, žiupsnelis druskos
Vandenį užviriname. Į užvirusį vandenį dedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Ištirpus sviestui, pro sietelį nuolat maišydami įdedame miltus, sumaišytus su prieskoniais. Jei susidaro gumuliukai, nieko tokio, vėliau su kiaušiniais jie išsiskirstys. Įsijojus visus miltus su prieskoniais, intensyviai maišome, kol tešla pageltonuoja ir atšoka nuo kraštų į gniutulą. Tuomet nuimame nuo ugnies ir gniutulą dar pamaišome, kad miltų gumuliukų sumažėtų. Tuomet po vieną įmušame kiaušinį nuolat maišydami. Ties trečiu patarčiau sustoti, nes gali būti gana. Jei tešla vis nepasidaro vientisa, galima su mikseriu pamaišyti. Galutinė konsistensija turi būti kaip tirštos grietinės ir turi lipti prie pirštų. Tešlą šaukštu ar konditeriniu švirkštu dėti ant skardos mažais rutuliukais (palikite tarpelius, nes tešla pučiasi). Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, kol paruduoja (priklausomai nuo to, kokį paskrudimo lygį mėgstate). Procesas atrodo sudėtingas, bet viskas užima tikrai nedaug laiko ir yra paprasta. Esminis dalykas kepant - temperatūra. Kol kepa pyragėliai, galima greitai pasidaryti įdarą.
Įdarui: pusė nedidelio svogūno, česnako skiltelė, 6 šaukštai smulkintų konservuotų pomidorų, 6 konservuoti pomidorai savo sultyse, šaukštelis kaparėlių, šaukštas bazilikų, šaukštas provanso žolelių, šaukštas česnako granulių, šaukštas raudonėlių, žiupsnelis druskos ir pipirų (kaip kas mėgsta ), aliejaus kepinimui, pora šaukštų kukurūzų krakmolo
Pakepiname puode smulkintus česnakus ir svogūnus. Tuomet sudedame pomidorus, kaparėlius ir prieskonius. Maišome ant aukštos ugnies apie 10-15 minučių, kol išgaruoja skystis. Galime prieskonių dar pridėti, jei jaučiamas trūkumas (čia dar tinka smulkinti džiovinti salierai). Kai skystis nugaravęs, dedame kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišę nukeliame nuo ugnies. Jei nepakankamai suvirė pomidorai, sutriname su kombainu.
Eglės Vištienos kepenėlių paštetas
Dautartės Kepenėlių paštetas su vynu (bazinis receptas)
Seniau gaminti:
Lo Crostini su keptais grybais, mocarela ir čiobreliais
Lo Saldžiai rūgštūs (karamelizuoti) svogūnėliai
Lo Skrudinti citrininiai anakardžiai su čili
Lo Pavasariška lašišos užtepėlė
Renatos Netikra lasagna su špinatais
Renatos Šilta užkandėlė su keptomis daržovėmis
Renatos Sumuštinukai su žirnių kremu, kumpiu ir parmezanu
Renatos Minkšti sumuštinukai su bulvių ir paprikų kremu
Renatos Indiškais ryžiais įdaryti grybai
Neringos Pyragėliai su ančiuviais bei karamelizuotais svogūnais
Neringos Pyragėliai su figomis bei feta sūriu
Neringos Canapes su lašiša bei kumpiu
Neringos Krepšeliai su džiovintais pomidorais bei karamelizuotais svogūnais
Neringos Svogūniniai laiveliai
Neringos Sumuštinukai su silke
Dautartės Kepenėlių paštetas toskaniškai
Pasididžiuojančios namų šeimininkės Mini sumuštinukai su sūreliu
Pasididžiuojančios namų šeimininkės Omleto, sūrelio ir vtinto kumpio suktinukai
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą