Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Prancūzų virtuvės savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Prancūzų virtuvės savaitė.

Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 11 dalyvių: Bea, Bri, Eglė, Elžbieta, Ignė, Jolita, Jūratė, Rusvaplaukė, Rūtuliukas, Vilma ir Vygantas. Buvo paruošta ir suvalgyta 14 skanų patiekalų bei priminti 3 seniau gaminti patiekalai.

Negalime nepaminėti, jog tuo pačiu metu draugiško projekto „Kepėjai be stabdžių“ iššūkiu buvo klasikinis prancūziškas tortas „Opera“. „Kepėjai be stabdžių“ klubo narių tortus galite pamatyti čia. Tortų gaminimas ir ragavimas vyks iki kovo 7 dienos.

Bri pradėjo savaitę Bouquet Garni kiauliena su bulvemis:


Ignė išvirė Svogūnų sriubą:


Bea išvirė Kreminę svogūnų-sūrio sriubą:


Vilma pagamino Paukštienos kepenėlių paštetą:


Jolita paruošė Crepe su vaisias ir medumi:

1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1/4 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
1 v.š. aliejaus
2 v.š. sviesto kepimui
Kiaušinius išplakti su pienu, sudėti druską ir cukrų. Leta dėti miltus ir aliejų ir vėl gerai viska išplakti. Kepti keptuvėje. Gaunasi 4 dideli crepes - blynai! Pateikti su vaisiais ir medumi arba sirupu! Skanaus!

Eglė išvirė Soupe à la Courgette:


Jūratė paruošė Confit Byaldi (a.k.a. Ratatouille peliuko Remy stiliumi):


Elžbieta pagamino Tarte flambée:


Rusvaplaukė iškepė Sablés (sviestinius(smėlinius) sausainėlius)
.
Eglė paruošė Kriaušių ir Roquefort sūrio salotas:


Jolita pagamino Troškintą vištieną (Saute de Poulet):

1 viščiukas supjaustytas gabaliukais
0,5 stiklinės miltų, sumaišytų su 0,5 v.š. druskos, čiobrelio ir pipirų
400gr šampinjonų arba kitų šviežių grybų
2 v.š. sviesto
1 v.š. aliejaus
0,5 v.š. čiobrelio
2 skiltelės česnako
1 lauro lapas
1,5 stiklines vištienos sultinio
Vištiena apvolioti miltų mišinyje ir apkepti su sviestu ir aliejumi apie 10 min iš abiejų pusiu. Apibarstyti čiobreliu, lauro lapu ir kapotu česnaku. Sudėti grybus ir užpilti sultiniu. Troškinti apie 30 min arba kol trečdalis sultinio nuvirs. Pateikti su mėgstamu garnyru! Skanaus!
P.S. Nuo šiol tai vienas iš mano skaniausių vištienos receptu!!!

Vilma paruošė Variaciją žiuljenų tema - liežuvio ir grybų užkepėlę:


Eglė pagamino Pipérade kiaušinienę:


Rūtuliukas iškepė Grepfrutų suflė (Pamplemousse en soufflé):


Seniau gaminti:

Vilmos Prancūziški žuvies suktinukai su kaimišku sūriu
Vyganto Svogūnų sriuba
Vyganto Troškinta vištiena su žaliomis alyvuogėmis

4 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Labai gardziai atrodo, taciau nuotraukoje neatskleista mesa... labai gardu turejo buti.

Indrė rašė...

Tikiuosi spesiu sekmadieni ikelti savo recepta - iki tol neturiu galimybes jo pagaminti :)

Bri rašė...

Kažkaip keista, kad tiek ne daug receptų kol kas, na bet gal dar padaugės :)

Koruklu rašė...

Labai tikiuos, kad nereikes gaminti is grikiu, nes net neisivaizduoju kur as cia ju rasiu!!! Deficitas!!! :D