Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Italų virtuvės savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Italų virtuvės savaitė.
Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 14 dalyvių: Aušra, Brigita, Dautartė, Eglė iš Mano žaidimų aikštelės, Eglė iš So... What are we gonna eat tonight?, Elžbieta, Forelle, Ignė, Jolita, Namų Darkytoja, Rūtuliukas, Sparnuotis, Vilma ir Vygantas. Buvo paruošti ir suvalgyti 25 skanūs patiekalai, priminta 18 seniau gamintų patiekalų bei paruoštas 1 straipsnis.


Bri pradėjo savaitę Pasta rotini su kiauliena ir brokoliais:


Vilma iškepė Picą su špinatais, grūdėtąja varške ir saulėje džiovintais pomidorais:


Elžbieta vaišina Makaronų salotomis su riešutų ir baziliko padažu:


Sparnuotis pagamino Zucchine al limone:


Eglė paruošė Marinuotas alyvuoges:


Eglė su šeima :)) siūlo paragauti Spezzatino di manzo con polenta (Jautienos troškinio su žirneliais ir polenta):


Sparnuotis pagamino Briuselio kopūstus su figomis ir panacetta/rūkyta lašiša:


Forelle iškepė Jogurtinį kukurūzų miltų pyragą:


Forelle paruošė Vištiena piccata:


Namų Darkytoja pagamino Kiaulienos ir morkų troškinį su polenta:


Eglė išvirė Risotto ai funghi secchi:


Aušra iškepė Sausainius Kauliukus (Ossi dei Morti):


Vygantas pagamino Pastą su sūriu (Cacio e Pepe):


Jolita iškepė Itališką pusryčių duonelę:

Tešlai:
1 pakelis sausu mielių
1 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
1 stikline šilto vandens
2,5 stiklines ( 225ml) miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Sumaišyti mieles su cukrumi ir druska, užpilti šiltu vandeniu, išmaišyti ir palikti 30 min. Tada miltus sudėti į dubenį, padaryti duobelę ir supilti mieles bei aliejų. Išmaišyti ir minkyti apie 10 min. Stengtis nedėti daugiau miltų, nebent tešla būtų labai lipni. Palikti pakilti apie 1 val.
Įdaras:
4 virti kiaušiniai
parūkyto kumpio arba pancetos ( aš naudojau rūkytą kalakutienos krūtinėlę, nes gyvenant Turkijoje pancetos neįmanoma rasti)
6 vyšniniai pomidorai ( galima naudoti ir paprastus, bet pasirinkau dėl jų saldesnio skonio)
baziliko ir rozmarino lapeliu
mocarelos sūrio
Iškočioti stačiakampio formos tešlą. Sudėti įdarą ir susukti į ritinėlį, o tada ritinėlio galus sujungti ir sukisti viena į kita. Padaryti vientisą kepalėlį. Aptepti kiaušinio ir šiek tiek vandens plakiniu, apibarstyti sezamo sėkloms ( naudojau baltas ir juodas). Originaliame recepte tepamas tik alyvuogių aliejus ir prikaišiojama rozmarino šakelių. Kepti kol viršus parus apie 30-40 min 180C temperatūroje. Skanaus!!!


Dautartė paruošė Crostini toscani arba kepenėlių pastą toskaniškai

Ignė vaišina Makaronais su keturių sūrių padažu:


Eglė gundo Saulėje džiovintais pomidorais:


Rūtuliukas pagamino Ravioli genujietiškai ir ravioli su graikiniais riešutais:


Rūtuliukas paruošė Genujietišką padažą:


Rūtuliukas pagamino Venecijos salotas su vištiena:


Jolita vaišina Mafaldine su kukuliais, brokoliais ir pomidoru padazu su baziliku:


Elžbieta pagamino Spagečius su cukinijų lakštiniais:


Dautartė paruošė Costolette di maiale al sugo di pomodoro (Šonkauliukus troškintus pomidorų padaže)

Namų Darkytoja iškepė Gatto' di Patate (Bulvių apkepą):


Namų Darkytoja pagamino Insalata Caprese:


Patarimai:
Namų Darkytojos Polenta - paprasta ir skanu


Seniau gaminti:
Jolitos Due gusto pica ir calzone
Jolitos Pizzoccheri sriuba su kopūstais
Jolitos Tiramisu
Dautartės Kaimiškas italų pyragas su obuoliais
Dautartės Ragù alla bolognese
Dautartės Crostini (skrudinta duona)
Dautartės Insalata Caprese
Dautartės Itališka pomidorų sriuba
Dautartės Toskanos žuvienė
Ignės Tortellini
Ignės Gnocchi
Eglės Insalata Caprese
Eglės Aštri pica su rūkyta dešra, čili pipirais ir svogūnais
Eglės Spaghetti su aštria vištiena ir alyvuogėmis
Eglės Minestrone
Forelles Gnocchi di parmigiano
Forelles Rikotos gnocchi pomidorų padaže
Forelles Moliūginiai gnocchi

3 komentarai (-ų):

rūtuliukas rašė...

labai džiaugiuos, kad šita savaitė sulaukė tiek dėmėsio. Tikėkimės, taip bus ir toliau. Ko tikrai linkiu! :)

Jurga rašė...

wau! šitiek daug nuostabių idėjų ir skanių patiekalų! taip ir toliau gaminkit :)

Dautartė rašė...

Jurga, kviečiame prie mūsų prisijungti :)