Ryžiai yra planuose, tik gal kiek arciau rudens, kad nebūtų gaila visų šviežių vaisių ir daržovių. Ledai - puikus sumanymas, būtinai apsvarstysime. Ačiū :)
Lenkijoj jau prasidejo braskiu sezonas. Siandien pirkau po danga uzaugintu braskiu, mmm kaip skanu, tik dar labai brangios - 18 zl. uz kilograma mokejau
Dautarte, žinau dar vieną!!! Indijos virtuvės savaitė (nors gal labiau rudenip tiktų??). Didžioji dauguma kiek žinau mėgsta Indijos virtuvę, aš pai tai su ja visai nesusipažinus ir kol kas man atrodo, kad ji ne man. Būtų puikui proga vieniems išbandyti kai ką naujo, o kitiems pasidalinti tuo, ką labai labai mėgsta :)
Pomidorai yra planuose ir būtinai bus. Ryžiai kada nors būtinai bus (kartą jau net buvo apklausoje), bet gal arčiau žiemos. Ledai - labai geras sumanymas :) Indiška virtuvė – puikus sumanymas :) Varškė buvo gruodžio mėnesį (nuoroda į apžvalgą Savaičių kataloge), todėl kol kas nekartosime. Apie pieno produktus pagalvosime.
Neringa, baisiai brangiai... šiandien po 9-10 zl pilnas turgelis, o ir prieš atostogas jau mačiau po tiek.
braškių savaitė. dabar, kai jos ant kiekvieno kampo, reik atsidžiaugti - o fantazija kartais ima ir pasibaigia ties bliūdeliu braškių, cukrumi beigi pienu. tai, kad taip nebūtų, šaunu būt' braškinė savaitė.
Arba galima daryti kelių produktų savaitę. Tarkim, bulvių ir morkų savaitė, braškių ir pieno savaitė, ryžių ir... žirnelių savaitė. Manau, smagu būtų eksperimentuoti, kada reikia viename patiekale suderinti kelis produktus :)
Aš irgi UŽ vegetariškus patiekalus. Visom keturiom! :)))
Dar galima: agurkų savaitė (o kodėlgi ne?); japonų virtuvės savaitė; mėlynių, aviečių, spanguolių ir visų kitų uogų atskirai po savaitę :) paskui dar galima kokių salierų ar kopūstų... Juk įdomu visai :) Arba duonos savaitė (patiekalai iš jau pagamintos duonos arba pačios duonos kepimas). Hmm... Imbiero savaitė! Čili paprikos savaitė (bet gal du pastarieji rudeniop geriau?)! Dar vasarai? Pomidorų savaitė (kaip kažkas jau minėjo), slyvų savaitė, šaltų sriubų savaitė (nes šildančių jau buvo :)), medaus savaitė, gėrimų savaitė (vasarai atsigaivinti juk pats tas)... Ech, kažko ant kūrybingumo patraukė :)))
manau, visoms sventems, uzklupus netiketiems sveciams, daug kas gamina verinukus, todel siulyciau paskelbti verinuku savaite :) butu idomu suzinoti daugiau recepteliu
Net nustebau.... Kodėl? laukite naujojo Virtuvės numerio ))))) Bet vėrinukus siūlyčiau keisti vieno kąsnio užkandėlėmis (kanape, vėrinukai, amouse bouche, verinais (verrines) taip būtų kiek plačiau )
Sveiki, dievinu sita bloga! Kasdien ilendu paziuret, ka gamint :) Paskutiniu metu esu pakvaisusi del baklazanu, radau cia kelis receptus, bet, kaip suprantu, baklazanu savaites dar nebuvo? Ar tik as nerandu jos kataloge? Butu smagu isvysti daug receptu su baklazanais vienoje vietoje :) Sekmes! Saule
A6 siūlau kopūstų plačiąja prasme savaitę - raudoni, balti, gūžiniai, žiediniai, briuselio ir kiti! Yra tiek netikėtų receptų su kopūstais, kad labai smagu būtų praplėsti visų mūsų akiratį nei vien balandėliai ir kopūstienės!Juo labiau kopūstai unikalūs dar ir tuo, kad jie mažiausiai iš daržovių savyje kaupia nitratų - tad be visa kita juos valgyti skanu ir sveika:)
Jeigu niekas nesupyks pasakysiu savo nuomone, kad geriau butu jeigu neitu is eiles abi savaites saldzios t.y. kaip dabar vaisiu pyragai ir tada tortai. Man atrodo butu geriau viena saldi savaite kita nesaldi :)))) tortai gal geriau butu pries kokias kaledas :))) na bet cia mano garsiai issakyta mintis. aciu, kad perskaitete ir skyrete minuciuke.
:)aciu...bet as ne tik del kilogramu...bet tiesiog bus gal nebeidomu gaminti desertus, juolab, kad jeigu yra aktyviu dalyviu, kurios kas savaite gamina...ir tarkim pyraga suvalge tik pries diena ir vel kepti torta tai nezinau ar labai idomu...galtiesiog turetu keistis desertas, pirmas patiekas, antras patiekas ir t.t.nes juk temu absciai :) tai neissenkantis saltinis :))))
Tortų savaitė nėra šiaip sau - kitą savaitę bus 1 projekto 52 skanios savaitės gimtadienis. O koks gi gimtadienis be torto? :))) Be to, kas pasakė, kad tortas turi būti saldus? ;)))
na gimtadienio proga taip tinka :) o tortai paprastai buna saldus...o pyragai visokie :) bet esme ne tame gimtadieniyra gimtadienis...100 toru ir viena zvake :))))
Noreciau pasiulyti nauja tema savaitei: garuose gaminti patiekalai. Atrodytu, kad garuose gamintas maistas popuiari naujove, taciau be forelles triju saldumynu patiekalu, nepavyksta rasti kitu receptu ar ideju sia tema...
Pagalvojau, kad ir aš kažką galėčiau pasiūlyt... Pavyzdžiui, bananų savaitė - toks žiemiškas vaisius pakankamai, o galima paruošt ne tik saldžiai :) Arba dar - avižinių dribsnių savaitė (nebuvo?). Dar gal galėtų būt citrinų savaitė? :) Ir kad jau apie pyragus, matau, kalbos vyksta - tai galima nesaldžių pyragų savaitę skelbt? :)
Labai noriu pasiūlyti patyrinėti kitų šalių Kalėdinių patiekalų tradicijas - ką gi Kalėdų rytą-dieną kramsnoja kitose šalyse?! Pvz.: Argentinoje? Amerikoje? Ispanijoje? ir t.t!
Sveiki, prisipirkau neseniai kalną įvairiausių pupelių, bet įlindusi čia tai neradau nei pupelių anei ankštinių patiekalų savaitės. Ar ką nors domina pupelės ir kitas panašus gėris? Žinau, lešių savaitė jau buvo..
Ar apie ryžių savaitę nebegalvojate? Pažiūrėjau savaičių sąrašą ir pasigedau mėsiškų savaičių. Gal galėtų įvykti paukštienos, avienos, jautienos, kiaulienos ir pan. savaitės?
o aš manau, jog būtų visai šaunu, jei ateinančios savaitės tema būtų žinoma bent prieš kokias 5 d., jog iš anksto galima būtų planuotis, ko reikės iš produktų, jog receptus spėtume išsirinkt ir pan. žinau, jog trūksta laiko, nes kažkaip pask metu vėluojat apžvalgas sudėti..bet gal galima padaryt dažniau apklausas ar atrankas iš kelių pasiūlymų, tai mažiau darbo liktų galvojant, kokia kt sav daryt. bet čia tik geranoriškas pasiūlymas :)
per paiešką paieškojau "jautienos" savaitės ir supratau, kad tokios tikriausiai nebuvo... Valgom daug jautienos ir jau nesugalvoju ką įdomesnio su ja padaryti... Troškinių receptų dar randu, bet kepsnių - nelabai... Žodžiu, aš tai laukčiau tokios savaitės, bet pati receptų nedėčiau, o kopijuočiau originalias idėjas :)
Sveiki, visai neseniai prisijungiau prie šios akcijos, nes pasirodė labai įdomi ir žadanti daug smagių akimirkų ieškant, kuriant, ragaujant. Tik niekaip negalėjau surasti, kokia yra vasario pirmos savaitės tema? Ar tokios dar nėra? Ačiū :) Inga
Dautarte, tai kad aš visada čia ;) 52 savaitės - mano parankiausias būdas sekti blogų naujienas, tik ne visada pati spėju ką nors pagaminti - visos tos savaitės be galo užimtos... bet mielai domiuosi ir skaitau, niekur nedingstu :)
OK, lauksiu personažų savaitės, pasižadu dalyvauti :)
Laba :) Visai butu smagu aptureti "Pikniku savaite" :) Vasara tai pakankamai aktuali tema, jei ne mieste, tai prie ezero tikrai daznai buna tu pikniku :) Tad pasisemti ideju visiems butu smagu, manau :)
- "Know How" savaitė (paslaptis, ką daryti, kad iškiltų mielinė tešla, blynai būtų purūs ir kitos tik jums vienai težinomos gudrybės) - Mirkalų (dips) savaitė - Nostalgiškų patiekalų savaitė - receptų su ančiuviais savaitė - receptų su balzamiku/kariu/pesto/ir t.t savaitė - Užtepėlių savaitė - Sūru-saldu viename savaitė - netradiciškai patiekiamų receptų savaitė (makaronai kepimo popieriuje, kiaušinis tortilijoje, varškėtukai ant iešmukų ir kiti išsigalvojimai) - mano metų/ sezono atradimo savaitė (receptas, kuris "užkabliabo"/nustebino) - niekada nepabostančių patiekalų savaitė (150kartą gamintų) - morengų/zefyrų savaitė va, kiek visko:) gal kas jau ir buvo...:/
Mėsos, sumuštinių, saunainių, riešutų, lietinių, arbatos, karštų gėrimų, galima dar kartelį pasikartoti su bulvėmis. Įvairių pasaulio šalių virtuvės. Naminių pusfabrikačių- pasigamini įdedi į šaldiklį ir kada reikia atsišildai. Ar kažkas panašaus :)
79 komentarai (-ų):
ryžiai, nes labai įvairiai juos galima padaryti.
Ledai- vasaros proga.
Ryžiai yra planuose, tik gal kiek arciau rudens, kad nebūtų gaila visų šviežių vaisių ir daržovių.
Ledai - puikus sumanymas, būtinai apsvarstysime.
Ačiū :)
Braškės, bet tik tada, kai prasidės sezonas ;)
Egle, braškėms jau net banerį padariau ;) Taigi braškių savaitė būtinai bus :)
Lenkijoj jau prasidejo braskiu sezonas. Siandien pirkau po danga uzaugintu braskiu, mmm kaip skanu, tik dar labai brangios - 18 zl. uz kilograma mokejau
pomidorai... is sauleje prinokusiu pomidoru galima skaniu patiekalu prigaminti! o gal ir nauju ideju pasisemti ;)
Už ryžius ir ledus. Dar galima kokių gaivių patiekalų...
Dar galima pavasarines sriubas :)
Dautarte, žinau dar vieną!!! Indijos virtuvės savaitė (nors gal labiau rudenip tiktų??). Didžioji dauguma kiek žinau mėgsta Indijos virtuvę, aš pai tai su ja visai nesusipažinus ir kol kas man atrodo, kad ji ne man. Būtų puikui proga vieniems išbandyti kai ką naujo, o kitiems pasidalinti tuo, ką labai labai mėgsta :)
Dar ideja- varskes ar siaip pieno produktu savaite
Pomidorai yra planuose ir būtinai bus.
Ryžiai kada nors būtinai bus (kartą jau net buvo apklausoje), bet gal arčiau žiemos.
Ledai - labai geras sumanymas :)
Indiška virtuvė – puikus sumanymas :)
Varškė buvo gruodžio mėnesį (nuoroda į apžvalgą Savaičių kataloge), todėl kol kas nekartosime. Apie pieno produktus pagalvosime.
Neringa, baisiai brangiai... šiandien po 9-10 zl pilnas turgelis, o ir prieš atostogas jau mačiau po tiek.
Aš siūlyčiau padaryti gaivių desertų savaitę :) iš vaisių upgų ir pan.,nes juk vasara beveik,reikai kažko lengvo ir gaivaus :)
braškių savaitė. dabar, kai jos ant kiekvieno kampo, reik atsidžiaugti - o fantazija kartais ima ir pasibaigia ties bliūdeliu braškių, cukrumi beigi pienu. tai, kad taip nebūtų, šaunu būt' braškinė savaitė.
Arba galima daryti kelių produktų savaitę. Tarkim, bulvių ir morkų savaitė, braškių ir pieno savaitė, ryžių ir... žirnelių savaitė. Manau, smagu būtų eksperimentuoti, kada reikia viename patiekale suderinti kelis produktus :)
Butu gerai tiesiog vegetarisku patiekalu savaite. Nors gal vasaros viduriui ar pabaigai, kai darzoviu bus pilni krepsiai!
Aš irgi UŽ vegetariškus patiekalus. Visom keturiom! :)))
Dar galima: agurkų savaitė (o kodėlgi ne?); japonų virtuvės savaitė; mėlynių, aviečių, spanguolių ir visų kitų uogų atskirai po savaitę :) paskui dar galima kokių salierų ar kopūstų... Juk įdomu visai :) Arba duonos savaitė (patiekalai iš jau pagamintos duonos arba pačios duonos kepimas). Hmm... Imbiero savaitė! Čili paprikos savaitė (bet gal du pastarieji rudeniop geriau?)! Dar vasarai? Pomidorų savaitė (kaip kažkas jau minėjo), slyvų savaitė, šaltų sriubų savaitė (nes šildančių jau buvo :)), medaus savaitė, gėrimų savaitė (vasarai atsigaivinti juk pats tas)... Ech, kažko ant kūrybingumo patraukė :)))
Ji būtų kokia saldumynų, desertų savaitė, tai iššūkis galėtų būti kuo mažiau kalorijų:D
Kuo greičiau serbentų savaitės, nes juodi jau prisirpę, o raudoni jau sirpsta :)
Siulyciau paskelbti idarytu darzoviu savaite, bet gal cia rudens pradziai labiau tiktu...
Įdarytos daržovės yra planuose :)
Dėkoju visiems už sumanymus! Viską kruopščiai užrašome :)
manau, visoms sventems, uzklupus netiketiems sveciams, daug kas gamina verinukus, todel siulyciau paskelbti verinuku savaite :) butu idomu suzinoti daugiau recepteliu
Net nustebau.... Kodėl? laukite naujojo Virtuvės numerio ))))) Bet vėrinukus siūlyčiau keisti vieno kąsnio užkandėlėmis (kanape, vėrinukai, amouse bouche, verinais (verrines) taip būtų kiek plačiau )
sokoladas,vasarai baigiantis.
kriauses,nes mmm
Fausta, aciu u sumanymus. Kriausiu savaite jau yra suplanuota, baneris irgi paruostas. Sokolada itraukeme i temu sarasa ir butinai apsvarstysime.
Sveiki, dievinu sita bloga! Kasdien ilendu paziuret, ka gamint :) Paskutiniu metu esu pakvaisusi del baklazanu, radau cia kelis receptus, bet, kaip suprantu, baklazanu savaites dar nebuvo? Ar tik as nerandu jos kataloge? Butu smagu isvysti daug receptu su baklazanais vienoje vietoje :)
Sekmes!
Saule
A6 siūlau kopūstų plačiąja prasme savaitę - raudoni, balti, gūžiniai, žiediniai, briuselio ir kiti! Yra tiek netikėtų receptų su kopūstais, kad labai smagu būtų praplėsti visų mūsų akiratį nei vien balandėliai ir kopūstienės!Juo labiau kopūstai unikalūs dar ir tuo, kad jie mažiausiai iš daržovių savyje kaupia nitratų - tad be visa kita juos valgyti skanu ir sveika:)
Sveiki, siulyciau paskelbti troskiniu savaite.
jogurto savaite :)
Jeigu niekas nesupyks pasakysiu savo nuomone, kad geriau butu jeigu neitu is eiles abi savaites saldzios t.y. kaip dabar vaisiu pyragai ir tada tortai. Man atrodo butu geriau viena saldi savaite kita nesaldi :)))) tortai gal geriau butu pries kokias kaledas :))) na bet cia mano garsiai issakyta mintis. aciu, kad perskaitete ir skyrete minuciuke.
Asmeniškai aš, visiškai sutinku su Gintarės pasisakymu. Taip ir keletą papildomų kg užsiauginti galima ;)
:)aciu...bet as ne tik del kilogramu...bet tiesiog bus gal nebeidomu gaminti desertus, juolab, kad jeigu yra aktyviu dalyviu, kurios kas savaite gamina...ir tarkim pyraga suvalge tik pries diena ir vel kepti torta tai nezinau ar labai idomu...galtiesiog turetu keistis desertas, pirmas patiekas, antras patiekas ir t.t.nes juk temu absciai :) tai neissenkantis saltinis :))))
medaus savaite manau gal gerai butu,,, bacilom uzmusineti :) che che che
pritariu dėl įvairių kopūstų savaitės, dabar ji kaip tik tiktų:)
kopustai irgi liuks butu :)
Tortų savaitė nėra šiaip sau - kitą savaitę bus 1 projekto 52 skanios savaitės gimtadienis. O koks gi gimtadienis be torto? :)))
Be to, kas pasakė, kad tortas turi būti saldus? ;)))
Kopūstai būtinai bus ;)
Dautartė
na gimtadienio proga taip tinka :)
o tortai paprastai buna saldus...o pyragai visokie :) bet esme ne tame gimtadieniyra gimtadienis...100 toru ir viena zvake :))))
o pvz žiemai siūlau padaryti avinžirnių savaitę (galima ir pupelių, žirnių ar pan.) :)
ir dar padažų savaitė galėtų būt:)
O gal galima sūrio savaitę paorganizuoti? :)
Noreciau pasiulyti nauja tema savaitei: garuose gaminti patiekalai. Atrodytu, kad garuose gamintas maistas popuiari naujove, taciau be forelles triju saldumynu patiekalu, nepavyksta rasti kitu receptu ar ideju sia tema...
Puikus puslapis, puiki ideja!
Pagalvojau, kad ir aš kažką galėčiau pasiūlyt... Pavyzdžiui, bananų savaitė - toks žiemiškas vaisius pakankamai, o galima paruošt ne tik saldžiai :) Arba dar - avižinių dribsnių savaitė (nebuvo?). Dar gal galėtų būt citrinų savaitė? :) Ir kad jau apie pyragus, matau, kalbos vyksta - tai galima nesaldžių pyragų savaitę skelbt? :)
Artėjant Kalėdoms norėčiau pasiūlyti Marcipanų savaitę
Labai noriu pasiūlyti patyrinėti kitų šalių Kalėdinių patiekalų tradicijas - ką gi Kalėdų rytą-dieną kramsnoja kitose šalyse?! Pvz.: Argentinoje? Amerikoje? Ispanijoje? ir t.t!
Kalėdos kitose šalyse? Puiki idėja! Būtinai pakeliausime :)
manau, kad po visų švenčių labai naudinga būtų surengti iškrovos savaitę. kokių nors dietinių ar pan. patiekalų savaitikę susiorganizuoti.
O aš norėčiau kavos savaiotes t.y. visokie receptai su kava.
Labai smagu būtų kada nors sulaukti kuskuso, kondensuoto pieno ir tinginių savaičių :)
keli pasiūlymai:
Košių savaitė
Ryžių savaitė
Konservuotų daržovių savaitė
;)
Skaniausių bandelių savaitė!
O buvo jau zuvu, troskiniu ar sriubu savaites? (:
Saldainiu savaite! :)
Kiaušinių savaitė
Kremų savaitė
Kmynų savaitė
Želė savaitė
kramsnojimo savaitė
Kopūstų savaitė
Žalumynų savaitė
siūlyčiau riešutų savaitę :)jeigu galima tokia :)
Valgomu stalo dekoraciju savaite :))
O plikytos tešlos savaitė buvo?
Sveiki, prisipirkau neseniai kalną įvairiausių pupelių, bet įlindusi čia tai neradau nei pupelių anei ankštinių patiekalų savaitės. Ar ką nors domina pupelės ir kitas panašus gėris? Žinau, lešių savaitė jau buvo..
aš už kavos gėrimų savaitę!
arba pistacijų.
arba giretinėlės. :)
aš irgi norėčiau ledų temos. kaip tik dabar valgau savo gamybos :)
Ar apie ryžių savaitę nebegalvojate? Pažiūrėjau savaičių sąrašą ir pasigedau mėsiškų savaičių. Gal galėtų įvykti paukštienos, avienos, jautienos, kiaulienos ir pan. savaitės?
o aš manau, jog būtų visai šaunu, jei ateinančios savaitės tema būtų žinoma bent prieš kokias 5 d., jog iš anksto galima būtų planuotis, ko reikės iš produktų, jog receptus spėtume išsirinkt ir pan.
žinau, jog trūksta laiko, nes kažkaip pask metu vėluojat apžvalgas sudėti..bet gal galima padaryt dažniau apklausas ar atrankas iš kelių pasiūlymų, tai mažiau darbo liktų galvojant, kokia kt sav daryt.
bet čia tik geranoriškas pasiūlymas :)
siulau dziovintu vaisiu savaite:)
Sveiki,
per paiešką paieškojau "jautienos" savaitės ir supratau, kad tokios tikriausiai nebuvo... Valgom daug jautienos ir jau nesugalvoju ką įdomesnio su ja padaryti... Troškinių receptų dar randu, bet kepsnių - nelabai...
Žodžiu, aš tai laukčiau tokios savaitės, bet pati receptų nedėčiau, o kopijuočiau originalias idėjas :)
Beje, ačiū, kad esate!
Sveiki, visai neseniai prisijungiau prie šios akcijos, nes pasirodė labai įdomi ir žadanti daug smagių akimirkų ieškant, kuriant, ragaujant. Tik niekaip negalėjau surasti, kokia yra vasario pirmos savaitės tema? Ar tokios dar nėra? Ačiū :)
Inga
Dautarte, jei tik pasitaikytų proga, būtų smagu pakartoti literatūrinių personažų savaitę ;)
Egle, malonu tave "matyti" :)
Jau ne karta apie tai galvojau, todel manau kaip nors butinai darysime antra dubli.
Dautarte, tai kad aš visada čia ;) 52 savaitės - mano parankiausias būdas sekti blogų naujienas, tik ne visada pati spėju ką nors pagaminti - visos tos savaitės be galo užimtos... bet mielai domiuosi ir skaitau, niekur nedingstu :)
OK, lauksiu personažų savaitės, pasižadu dalyvauti :)
Laba :) Visai butu smagu aptureti "Pikniku savaite" :) Vasara tai pakankamai aktuali tema, jei ne mieste, tai prie ezero tikrai daznai buna tu pikniku :) Tad pasisemti ideju visiems butu smagu, manau :)
Trešnių-vyšnių savaitė.
Jau jau prasideda mėlynės, tai gali būt ir jų savaitė
Prisikaupė ir man idėjų:
- "Know How" savaitė (paslaptis, ką daryti, kad iškiltų mielinė tešla, blynai būtų purūs ir kitos tik jums vienai težinomos gudrybės)
- Mirkalų (dips) savaitė
- Nostalgiškų patiekalų savaitė
- receptų su ančiuviais savaitė
- receptų su balzamiku/kariu/pesto/ir t.t savaitė
- Užtepėlių savaitė
- Sūru-saldu viename savaitė
- netradiciškai patiekiamų receptų savaitė (makaronai kepimo popieriuje, kiaušinis tortilijoje, varškėtukai ant iešmukų ir kiti išsigalvojimai)
- mano metų/ sezono atradimo savaitė (receptas, kuris "užkabliabo"/nustebino)
- niekada nepabostančių patiekalų savaitė (150kartą gamintų)
- morengų/zefyrų savaitė
va, kiek visko:) gal kas jau ir buvo...:/
Sveiki ir sveikos : )
Jau sunoko žirneliai. Manau, kad neprošal ir saldžiųjų žirnelių savaitė būtų. : )
Mėsos, sumuštinių, saunainių, riešutų, lietinių, arbatos, karštų gėrimų, galima dar kartelį pasikartoti su bulvėmis. Įvairių pasaulio šalių virtuvės. Naminių pusfabrikačių- pasigamini įdedi į šaldiklį ir kada reikia atsišildai. Ar kažkas panašaus :)
galima būtų surengti "užkandžių prie vyno/alaus", "porų" savaites :)
Pavasaris.. reiketu dietiniu patiekalu savaites :)
Pasigedau, o gal ir kitiems būtų naudinga, triušienos savaitė.
Būtų fainiai jautiena ir kalakutiena:)
O kodel sustojo savaites?Kodel nera nauju receptu?
Tevo diena. Labai praverstu :)
Rašyti komentarą