Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Saldainių savaitė

|
Kviečiame dalyvauti Saldainių savaitėje.

Iššūkis:
- Įdaryti saldainiai
- Guminukai
Savaitė truks:
nuo kovo 15 d. (pirmadienis) iki kovo 21 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 15 d. iki kovo 22 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Ryžių savaitė - apžvalga

|

Baigėsi
Ryžių savaitė.


Žiupsnelio Druskos Aromatingi indiški ryžiai


Neringos Veneciškas ryžių pudingas


Mademoiselle Vidurio rytų plovas


Eglės Šafraniniai ryžiai su cinamonu ir datulėmis


vjustos Kapuska


Dalios Kepta lašiša su pesto ir citrininiais ryžiais


Karolinos Vanilinis ryžių pudingas


Aguonėlės Ryžiu spurgos - iššūkis: Desertai su ryžiais


Neringos ir Eglės Šokoladinis ryžių pudingas - iššūkis: Desertai su ryžiais


Jurgitos Raudonųjų burokėlių rizotas su graikiniais riešutais - iššūkis: Risotto arba lietuviškai daugiaryžis


Reikės: 2 šalotų(arba paprastų svogūnų), 500g raudonųjų burokėlių, 2 v.š.alyvuogių aliejaus, 400g rizoto ryžių, 6 v.š.balto vyno, 1.5 ltr. daržovių sultinio, 1 rūgštoką obuolį, 1 ryšulėlį bazilikų, 50 gr.parmezano, 30gr.graikinių riešutų
Šalotus nulupti ir smulkiai supjausčius pakepinti aliejuje ,kol graziai pagels ir taps skaidrūs.Tada supilti ryžius ir kepant maišyti 2-3 min.kol taip pat pasidarys skaidrūs.Įpilti vyną ,užvirti ir suberti kubeliais pjaustytą buroką.Sultinį dalimis supilti į ryžius ir virti ant nedidelės ugnies 30 min.Tame tarpe sudėti nuvalytą ir stambiai sutarkuotą obuolį ir susmulkintą baziliką.
Prieš patiekiant rizotą pabarstyti druska ,pipirais ir graikiniais riešutais. Apibarstyti parmezanu ir papuošti salotinėm sultenėm. Skanaus.


Dalios Risotto su džiovintais baravykais - iššūkis: Risotto arba lietuviškai daugiaryžis


Jurgitos Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu - iššūkis: Desertai su ryžiais


Tešlai reikės: 1 1/2 puodelio miltų, 1v.š.cukraus, 1a.š. druskos, 1a.š.kepimo miltelių, 150gr.sviesto, 4v.š.šalto vandens
Ryžių masei reikės: 1/2 puodelio ryžių, 3 puodelių vandens, 3 puodelių pieno, 50gr. sviesto, 1/2 puodelio cukraus, 1 a.š. druskos, 1/2 puodelio kokosų drožlių, 3 kiaušinių, 1a.š. vanilės ekstrakto, 2a.š. citrinos žievelių
Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktą ir paeiliui isukame kiaušinius.
Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę, supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje.


Viktorijos Itališkas citrininis pyragas su ryžiais - iššūkis: Desertai su ryžiais


Dovilės Rizotas - iššūkis: Risotto arba lietuviškai daugiaryžis


Aušros Ryžių apkepas su varške - iššūkis: Desertai su ryžiais



Forellės Ryžių ir obuolių apkepas - iššūkis: Desertai su ryžiais


Žalios Varnos Šiltos laukinių ryžių ir brokolių salotos



Rūtuliuko Saldžiai aštrūs ryžiai [pušpanna]


Rūtuliuko Ryžiai su špinatais



Seniau gaminti:

Onos Ryžių pudingas
Žiupsnelio Druskos Paprikų laiveliai
Neringos Sushi - maki
Neringos Apkepas su ryžiais ir šokolado padažu
Eglės Rissoto su voveraitėmis ir rūkyta vištiena
Eglės Apkepti ryžiai su imbiero ir česnako skrudučiais
Saulės Risoto su žuvimi ir jūros gėrybėmis
Rūtos Ryžiai su daržovėmis
Rūtos Paella su vištiena ir krevetėmis
Aušros “Risi e bisi”
Aušros Ryžių-dešrelių apkepas
Forellės Ryžių dribsnių apkepas
Forellės Pūstų ryžių skanėstas “Kankorėžiai”
Forellės Cukinijų ir ryžių apkepas
Forellės Dilgėlių risotto
Forellės Braškių risotto
Forellės Abrikosiniai sausainiai pūstų ryžių apvalkale
Rūtos Ryžių su krabais mišrainė
Daivos Risotto
Rūtuliuko Ryžiai su panyru
Dautartės Kvapni, šildanti tuno ir cukinijų sriuba

Ryžių savaitė

|
Kviečiame dalyvauti Ryžių savaitėje.

Iššūkis:
- Kelionė po Italiją - risotto arba lietuviškai daugiaryžis
- Desertai su ryžiais
Sąlyga:

- Netinka patiekalai, kur ryžiai yra tik garnyras.

Savaitė truks:
nuo kovo 8 d. (pirmadienis) iki kovo 14 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 8 d. iki kovo 15 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Mielinių gaminių savaitė - apžvalga

|

Baigėsi Mielinių gaminių savaitė.



Žiupsnelio Druskos Karamelizuotų svogūnų duoniukai su švelniu ožkos sūrio viduriuku


Aušros Duonos lazdelės su paprika ir sezamu


Rūtos Aguonainis


Rūtos Mieliniai rageliai pusryčiams

ĮMAIŠALUI
85 ml šilto pieno, 20 g šviežių mielių, 1 kiaušinis, 360 g miltų

Mieles išleisti piene, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Įmaišyti 180 g miltų ir minkyti 5 minutes (aš tai darau duonkepėje, po pirmų 5 minkymo minučių ją tiesiog išjungiu iš rozetės). Ant gautos tešlos užberti likusius 180 g miltų ir palikti pakilti 30-40 minučių.

TEŠLAI

įmaišalas, 100 g cukraus, 0,5 a.š. druskos, 4 paplakti kiaušiniai, 180-200 g miltų, 170 g kambario temperatūros sviesto.

Ant įmaišalo suberti cukrų, druską, paplaktus kiaušinius ir 180 g miltų. Minkyti bent 20/25 minutes duonkepėje arba tešlos maišyklėje. Jei tešla labai limpa prie sienelių, suberti likusius 20 g miltų. Kai tešla bus vientisa ir elastinga, palaipsniui sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą (kai duonkepė baigia minkyti ir turi pradėti kildinti tešlą, ją išjungiu iš rozetės, palaukiu, kol “pamiršta, ką darė”, vėl paleidžiu minkymo/kildinimo programą ir sudedu sviestą). Kildinti duonkepėje 1 val., tada suformuoti bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti trynio ir pieno mišiniu, uždengti plėvele ir dar pakildinti apie valandą. Kepti 180°C orkaitėje kol gražiai pagels.

P.S. Šios bandelės, laikomos maišelyje, būna skanios net ir po savaitės, o jeigu dar jas pašildysite orkaitėje…
Šaltinis: http://mollicadipane.blogspot.com/2009/02/la-brioche-di-julia-child.html


Viktorijos Mielinės bandelės su cinamonu


Forellės Vafliai su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis


Astos Bandelės su cinamonu


Sonatinos Mieliniai rageliai su įdaru


Vyro Virtuvėj Pyragas “Paskenduolis”


Dalios Grissini - duonos lazdelės


Aguonėlės Pain de Mie


Elžbietos Mielinės-varškinės sraigės su aguonomis


Mademoiselle Šafraniniai rageliai


Rūtos Pynė

500 g miltų, 1 pak. sausų mielių (Dr.Otker 7g), 50 g smulkaus cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 1 žiupsnelis druskos, 3 kiaušiniai, 240ml drungnos grietinėlės, 150 g razinų, truputis pieno

Išmaišome miltus su mielėmis, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame 2 kiaušinius, 1 kiaušinio baltymą (trynį pasiliekame), įpilame grietinėlę. Viską sumaišome, suminkome tešlą ir laikome ją šiltai, kol pakils dvigubai. Tada į tešlą įminkome razinas.
Iš 2/3 tešlos suvoliojame du volelius, juos suvijame ir dedame ant sviestu pateptos skardos, truputį suplojame. Iš likusios tešlos padarome tris volelius, supiname pynę ir uždedame ją ant pirmosios. Aptepame tryniu, sumaišytu su pienu, ir vėl laikome šiltai, kol pakils dvigubai. Kepame 175-200◦ C temperatūroje apie 35 min.


Marijos Bandelės su grybais, kopūstais ir lašinukais

TEŠLAI Jums reikės: 30g mielių, arbatinis šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos, 200g. margarino, pusė litro pieno, apie 1kg miltų
GRYBŲ ĮDARAS pareikalaus: sauja džiovintų grybų, 500g pievagrybių, kelių skiltelių česnako, šviežiai maltų pipirų, druskos
KOPŪSTŲ ĮDARUI turėkite: apie 1kg kopūsto, 70g sviesto, šviežiai maltų baltų pipirų, druskos
LAŠINUKŲ ĮDARUI paimkite: 400g lašinių su raumenuku, malto muskato riešuto

TEŠLA: Mieles ištirpinkite su cukrumi, druska ir trupučiu vandens, įpilkite pašildytą pieną, suberkite ½ miltų ir išmaišykite, supilkite ištirpinta margariną ir minkykite vis įberdami miltų kol tešla nebelips prie rankų.
ĮDARAI:
- Džiovintus grybus išmirkykite ir susmulkinkite smulkintuvu, pievagrybius ir česnaką smulkiai supjaustykite ir viską apkepkite alyvų aliejuje pagardindami druska bei pipirais
- Kopūstus smulkiai supjaustykite ir apkepkite dideliame kiekyje sviesto pagardindami druska ir pipirais.
- Smulkiais kubeliais supjaustykite lašinukus, suberkite į keptuvę ir šildykite kol lašinukai taps skaidrūs – nepamirškite pagardinti muskato riešutu!
ATSAKINIAUSIA DALIS: Formuokite bandeles (arba pyragą) ir kepkite 200 lapsnių orkaitėje apie 20 minučių.
SKANIAUSIA DALIS: Vaišinkitės ir vaišinkite! :)

Neringos Belgiški vafliai


Ausrros Bulvinės bandukės


Indrės Aguoninės bandelės su varške


Aušros Bandelės su lašinukais


Aušros Bulvių duona


Aušros Pyragėliai su fermentiniu sūriu


Forellės Piene keptos mielinės bandelės


Forellės Vengriškas pyragas prie kavos (Monkey bread)



Seniau gaminti:

Žiupsnelio Druskos Ruginė duona su kmynais ir juodaisais pipirais
Žiupsnelio Druskos Itališka duona su rozmarinu
Sonatinos Vokiška šventinė duona (Partybrot)
Sonatinos Rageliai
Sonatinos Mielinės tešlos rageliai "Kifle"
Sonatinos Švediškos bandelės
Sonatinos Ciabatta
Sonatinos Mieliniai rageliai
Sonatinos Mallorcan Ensaimadas
Sonatinos Bandelės su sultiniu
Sonatinos Bandelės su obuoliais
Sonatinos Moliūgų duona
Sonatinos Šveicariška pynė Zopf
Sonatinos Senamadiška duona su pienu
Sonatinos Ciabatta II
Sonatinos Duona su bulvių dribsniais
Sonatinos Kiaušininė duona
Sonatinos Lenkiška ruginė duona
Sonatinos Sviestinė pynė (Brioche)
Vyro Virtuvėj Mieliniai blynai
Elžbietos Žievelės
Elžbietos Aebleskiver, daniskos spurgos
Elžbietos Buchteln
Indrės Duonos lazdelės "Grissini"
Indrės Vokiškas Kalėdų pyragas Stollen
Forellės Hokkaido duona
Forellės Traškios lazdelės “Pocky”
Forellės Svogūnų duona (kepta duonkepėje)
Forellės Melasos ir avižų duona (kepta duonkepėje)
Forellės Įvairių miltų duonelė (kepta duonkepėje)
Forellės Ciabatta
Forellės Kruasanai
Forellės Cinamoninė duona su razinomis (kepta duonkepėje)
Forellės Bananinė duona (kepta duonkepėje)
Forellės Grikių miltų duona su saulėgrąžomis (kepta duonkepėje)
Forellės Saldi balta duona (kepta duonkepėje)
Forellės Bandelės su lašinukais
Forellės Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis
Forellės Picos pagrindo tešlos receptas
Aguonėlės Mieliniai pusryčių rageliai
Aguonėlės Mielinės spurgos su įdaru
Aguonėlės Turkiški pončikai
Aguonėlės Didelis aguoninis ragelis
Aušros Mielinės bandelės “Kukurūzai”
Aušros Mielinės bandelės su dešrele
Aušros Duona be plutelės (kepta duonkepėje)
Aušros Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)
Aušros Rageliai su feta
Neringos Mini pizza
Neringos Mielinių bandelių pyragas su razinomis