Ingos (Dreamer) Agurkų pyragas/duonelė
Ausrros Agurkų - svogūnų salotos žiemai
Neringos Marinuoti momofukų agurkėliai
Jurgos Agurkai su garstyčiom
Reikės:
agurkų (tiek, kiek telpa į stiklainius)
Aš agurkų galus nupjaustau, o didelius agurkus supjaustau skiltelėmis.
Marinatas:
1 l vandens
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė acto
3 nubraukti šaukštai druskos
6 šaukštai garstyčių (pas mus naudojami kaip prieskoniai grūdeliais arba kaip padažas "Suslavičiaus" stiklainėliuose)
krapai
juodieji pipirai
Marinatą užvirti ir juo užpilti stiklainiuose sudėtus agurkus su krapais. Tada sudedam stiklainius į puodą su vandeniu, pasterizuojam 15-30 min. Galiausiai stiklainius užsukam, apverčiam ir paliekam atvėsti.
Dalios Marinuoti agurkai su aitriąja paprika
Neringos Rauginti agurkai
Seniau gaminti:
Ausrros Improvizacija šaltibarščių tema
Ausrros Krevečių salotos
Ausrros Tuno salotos
Ausrros Rusiška šiupininė
Ausrros Agurkų griežinėliai žiemai Neringos Aštriai marinuoti agurkėliai
Neringos Sausai sūdyti agurkai
Neringos Graikiškas tzatzyki
Dautartės Marinuoti agurkai su čili
Dautartės Agurkų ir paprikų salotos su ciberžole ir cinamonu
Dautartės Kreminė agurkų ir avokado sriuba su krevetėmis ir čili
Dautartės Braškių gaspacho
Dautartės Kukuliukai su agurkų ir morkų padažu
1 komentarai (-ų):
Man tai marinuoti agurkai patys skaniausi. Pas mus tai jie labai greitai susivalgo. Kai bus agurkų sezonas reikės daryti daugiau :)
Rašyti komentarą