Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Agurkų savaitė - apžvalga

|
Baigėsi Agurkų savaitė.



Ingos (Dreamer) Agurkų pyragas/duonelė


Ausrros  Agurkų - svogūnų salotos žiemai


Neringos  Marinuoti momofukų agurkėliai


Jurgos Agurkai su garstyčiom 


Reikės:
agurkų (tiek, kiek telpa į stiklainius)
Aš agurkų galus nupjaustau, o didelius agurkus supjaustau skiltelėmis.
Marinatas:
1 l vandens
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė acto
3 nubraukti šaukštai druskos
6 šaukštai  garstyčių (pas mus naudojami kaip prieskoniai  grūdeliais arba kaip padažas "Suslavičiaus" stiklainėliuose)
krapai
juodieji pipirai
Marinatą užvirti ir  juo užpilti stiklainiuose sudėtus agurkus su krapais. Tada sudedam stiklainius į puodą su vandeniu, pasterizuojam 15-30 min. Galiausiai stiklainius užsukam, apverčiam ir paliekam atvėsti.

Dalios Marinuoti agurkai su aitriąja paprika



Neringos Rauginti agurkai





Seniau gaminti:

Ausrros Improvizacija šaltibarščių tema
Ausrros Krevečių salotos
Ausrros Tuno salotos 
Ausrros Rusiška šiupininė
Ausrros Agurkų griežinėliai žiemai Neringos Aštriai marinuoti agurkėliai
Neringos Sausai sūdyti agurkai
Neringos Graikiškas tzatzyki
Dautartės Marinuoti agurkai su čili
Dautartės Agurkų ir paprikų salotos su ciberžole ir cinamonu 
Dautartės Kreminė agurkų ir avokado sriuba su krevetėmis ir čili
Dautartės Braškių gaspacho
Dautartės Kukuliukai su agurkų ir morkų padažu



1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Man tai marinuoti agurkai patys skaniausi. Pas mus tai jie labai greitai susivalgo. Kai bus agurkų sezonas reikės daryti daugiau :)