Pranešimas


Projektas sustabdytas.

Grakijos virtuvės savaitė - apžvalga

|

Baigėsi Grakijos virtuvės savaitė.



Jolitos Kepto halloumi sūrio ir baklažanų salotos

Sios salotos yra mano naujausias skaniausias patiekalas, nes turi viska, ka as tikrai labai megstu - suri, baklazanus, alyvuoges, pomidorus ir zoleles. Originalus receptas priklauso Gordom Ramsay, taciau esu tikra, kad Graikijoje k...as antra namu seimininke kazka panasaus sumeistrauja bent jau kelis kartus i menesi. Haloumi arba hellim suris yra kiles is Kretos ir tradiciskai gaminamas is ozku ir aviu pieno misinio. Taciau siais laikais jis gaminamas ir is karviu pieno. Kalbant apie si suri, man labiausiai patinka tokia a la mesiska struktura, kai jis buna pakepinamas. Zodziu skanu ir viskas!

Salotoms reikia:
1 didesnio baklazano, druskos ir pipiru, 6 pomidoru, 40gr alyvuogiu, saujele metu, alyvuogiu aliejaus, 500gr haloumi surio, 2-3 saukstu miltu
Alyvuogiu padazui:
75gr alyvuogiu, 3v.s. raudono vyno acto, 1 a.s. raudonelio, 75ml alyvuogiu aliejaus, 75ml zemes riesutu aliejaus

Pirmiausia baklazanus supjaustome riekelem, apiberiame druska, palaikome apie 20min, tada nusausiname. Pomidorus supjaustome, sudedame i dubeneli, sudedame smulkintas etas ir alyvuoges be kauliuku. Dabar pagaminame padaza. Visus ingridientus be aliejaus sudedame i blenderi, susmulkiname, tada po truputi supilame alieju. Smulkiname, kol gaunasi tirstas padazas, idedame dar druskos ir pipiru pagal skoni.
Kai jau norime pateikti salotas, heloumi suri supjaustome riekelem, apslakstome miltais ir apkepame kol lengvai apskrus. Apkepame baklazanus ant griliaus ar grilines keptuves. Baklazanus sudedame i dubeni su pomidorais, ipilame padaza ir pamaisome. Pateikiant sudedame baklazanus ir pomidorus i lekste, apdedame suriu ir dar apipilame padazu ar alyvuogiu aliejumi. Valgome kol suris dar buna siltas! Skanaus!!!


Jolitos Vištienos Souvlaki

Vištienos souvlaki reikia:
800gr vistienos krutineles, supjaustytos i mazus gabalelius, 1 v.s. dziovintos metos, 1 v.s. dziovinto raudonelio, 1 citrinos sulciu, 100ml alyvuogiu aliejaus, 2 skilteles cesnako (smulkinto), 1 v.s raudono vyno acto, druskos ir pipiru.

Vistiena supjaustyti, sudeti i dubeneli ir suberti visus kitus ingridientus. Gerai ismaisyti ir leisti pasimarinuoti maziausiai 30 minuciu. Tada suverti ant iesmeliu ir vartant iskepti ant griliaus ar grilines keptuves apie 8-10 min. Pateikti su caciki padazu ir pitos duona su megstamom salotoms. Skanaus!!!


Simos Burnoje tirpstantis medaus ir sūrio pyragas - Melópitta



Gintarės Paprikos, įdarytos kuskusu ir feta


Karolinos Fakes - graikiška lęšių sriuba


Forellės Sausainiai su obuolių ir riešutų įdaru


Jurgitos Graikišką duoną su alyvuogėmis ir rozmarinais


Ausrros Citrininis manų pyragas (Revani)


Forellės Sausainiai su obuolių ir riešutų įdaru


Eglės Duonos apkepas "Ramequin"


Forellės Saldūs sūrio tartai


Forellės Tešloje įkepti džiovinti pomidorai


Fusion virtuvė:

Neringos ir Eglės A la graikiškos salotos tortilijoje





Seniau gaminti:

Viktorijos Musaka
Mildos Moussaka vegetariškai
Mildos Graikiška pica
Neringos ir Eglės Krevetės saganaki
Neringos ir Eglės Graikiškasis bifteki
Aguonelės Pastizio
Aguonelės Graikiškai troškinta veršiena su orkaitej troškintomis šviežiomis daržovėmis
Aguonelės Gyros su tzatziki
Dautartės Graikiškas pomidorų ir fetos apkepas
Forellės Graikiški cukinijų sklindžiai
Forellės Tahini chalva

4 komentarai (-ų):

aguonele rašė...

as nelabai suprantu, kai serbentu savaitei siunciau savo serbentu likeri ji neidejo i apzvalga, nes gamintas sekmadieni buvo. O tai kaip suprasti su musaka tada ? ne visiems vienodos taisykles?

52 skanios savaitės rašė...

Aguonele, taisykles visiems vienodos ir esi visiskai teisi. Zinoma, kad Musaka turi buti Seniau gamintu sarase, kur ja ir perkeliu. Cia mano klaida - neperskaiciau idemiai viso iraso.
Atsiprasau uz sia klaida.
Dautarte.

Viktorija rašė...

Aš galvojau, svarbiausia tai, kada įrašas buvo įrašytas į blogą... Kitą kartą žinosiu :)

aguonele rašė...

aha, as irgi taip maniau kol kazkada apsviete :)