Baigėsi Vengrų virtuvės savaitė. Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 6 dalyvės: Butterfly, Dautartė, Forelle, Puanc, Rūtuliukas ir Vilma. Buvo paruošti ir suvalgyti 9 skanūs patiekalai.
Vilma pradėjo savaitę Vengrišką pupelių ir raugintų kopūstų sriubą:
Sriubai reikės:
1 puodelio virtų pupelių,
2 VŠ aliejaus,
250 g rūkyto kumpio,
3 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
2 L jautienos sultinio,
2 AŠ Vengriškos paprikos miltelių,
3 puodeliai raugintų kopūstų,
Druskos ir pipirų pagal skonį,
Grietinės - patiekiant.
Puode užvirinti jautienos sultinį.
Aliejuje apkepti supjaustytą kumpį, susmulkintus svogūnus ir sukapotą česnaką. Pabarstyti paprikos milteliais.
Į užvirusį sultinį sudėti raugintus kopūstus ir visą keptuvės turinį. Pavirti 15 min.
Tada sudėti pupeles, sriubą pasūdyti, įmesti kelis pipirų žirnelius ir pavirti dar 10 min. Nuėmus nuo ugnies leisti dar truputį pastovėti ir tiekti su trupučiu grietinės.
Labai skanu su balta duona!
Forelle iškepė Vengrišką varškės pyragą:
Vilma paruošė vengrišką užtepą "Liptauerio sūris":
Puanc iškepė Vargabéles - vengrišką varškės ir makaronų apkepą:
Butterfly paruošė Vengrišką vištienos guliašą:
Dautartė išvirė Halászlé arba vengrišką žvejų sriubą:
Rūtuliukas paruošė Kiaulienos nugarinės pirštelius:
Rūtuliukas pagamino Vengriškas agurkų salotas:
Rūtuliukas paruošė Vengrišką kavą:
Cinamoninis šokoladainis
Prieš 14 valandų
1 komentarai (-ų):
O kurgi paprikos? :)
Rašyti komentarą