2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Šiltų salotų savaitė


Kviečiame dalyvauti Šiltų salotų savaitėje.

Savaitė truks:
nuo sausio 25 d. (pirmadienis) iki sausio 31 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo sausio 25 d. iki vasario 1 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Už gražią nuotrauką, kuri yra šios savaitės baneryje, dėkojame tinklaraščio Žaidimų aikštelė autorei - Eglei.

2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Tailando virtuvės savaitė


Kviečiame dalyvauti Tailando virtuvės savaitėje.

Apklausa baigėsi. Dabar laikas griebti puodus, keptuves bei šaukštus ir traukti kelionėn. Kelionė gana egzotiška, bet ir keliautojų grupė nemaža, todėl turėtų būti labai kvapnu, skanu ir įdomu. Tikimės, kad šią savaitę paragausime mažiausiai 48 tailandietiškus patiekalus :D


Savaitė truks:
nuo sausio 18 d. (pirmadienis) iki sausio 24 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo sausio 18 d. iki sausio 25 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

2010 m. sausio 12 d., antradienis

Bananų savaitė - apžvalga

Baigėsi Bananų savaitė.


PinkCity Bananų apkepas


Lo Avižiniai bananiniai sausainiai, gardinti šokoladu ir riešutais


Dautartės Bananų ir moliūgo kokteilis


Vyro Virtuvėj Bananų įdaras blyneliams


Vyro Virtuvėj Bananų ir braškių kokteilis


Aguonėlės Bananiniai blynai


Mademoiselle Duonos ir Bananų Pudingas


Jurgitos Kondensuotame piene troškinti bananai su medumi ir graikiniais riešutais


Saulės Kepti bananai (valgomi Salvadore) - Iššūkis: Bananai nedesertuose

Reikės: 600 g bananų, apie 100 g sūrio, kelių šaukštų džiūvėsėlių, maltų karčiųjų pipirų (naudojau juoduosius), druskos, sviesto.
Bananus nulupti, perpjauti išilgai ir į dvi dalis. Pabarstyti druska ir pipirais. Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su džiūvėsėliais. Šiame mišinyje apvolioti bananus ir dėti į sviestu pateptą skardą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 20 min. Linkiu drąsos ir skanaus!
Šaltinis: žurnalas "Sodo kraitė"

Rasiuko Bananų sriuba - Iššūkis: Bananai nedesertuose


Dovilės Šokoladinis ir bananinis pyragas


Astos Neriebi bananų duona


Astos Bananiniai blynai su cinamonu


Ast. Bananų- šokolado keksiukai


Renatos Keksiukai su bananais ir avietėmis


Rūtuliuko Plikyti pyragaičiai su bananiniu įdaru


Rūtuliuko Bananinis pudingas


Seniau gaminti:

Gintarės Blynai su bananais, laimu ir klevų sirupu
Gintarės Bananinis pyragas
Gintarės Keksiukai su kokosu ir bananais
Irmos Kuih Kodok (bananų spurgytės)
Forellės Bananiniai - avižiniai sausainiai su spanguolėmis
Forellės Aebleskiver su bananų ir nutellos įdaru
Forellės Bananinis pyragas (kepta duonkepėje)
Forellės Bananinė duona (kepta duonkepėje)
Forellės Grietininiai sklindžiai su bananais
Forellės Garuose ruošti bananiniai pyragėliai
Forellės Bananinis pyragas pagal Oliverį
Forellės Bananai tešloje
Forellės Bananinis pyragas
Forellės Ananasų-bananų blynai
Forellės Sveikuolių keksiukai su bananais ir riešutais
Forellės Bananiniai blynai kepti orkaitėje
Forellės Sveikuolių pyragas
Neringos Kivių bananų kokteilis
Neringos Gaivus pieniškas vaisių – uogų kokteilis
Neringos Šviežių uogų kokteilis
Neringos Ant grotelių kepti bananai su šonine
Rūtuliuko Kepti bananai su šokoladu [kepti ant laužo]

2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Bananų savaitė


Kviečiame dalyvauti Bananų savaitėje.

Iššūkis:
- Bananai nedesertuose.


Savaitė truks:
nuo sausio 11 d. (pirmadienis) iki sausio 17 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo sausio 11 d. iki sausio 18 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Iškrovos savaitė - apžvalga

Baigėsi Iškrovos savaitė.


Forellės Cukinijų ir ryžių apkepas


Jolitos Vištienos krūtinėlės ir špinatų salotos

Reikia:
1 vistos krutineles
druskos ir pipiru
sauja spinatu lapu
svieziu zoleliu ( petrazoliu, krapu ir pan)
5-6 graikisku riesutu
2 v.s. citrinos sulciu
Vistiena apiberiama pipirais ir trupuciu druskos. Apkepame ant griliaus ( po 3-4 min ant abieju pusiu) arba orkaiteje (20 min). I lekste dedame svarius spinatu lapus, zoleles, pjaustyta vistiena ir graikiskus riesutus. Apslakstome citrinos sultimis. Skanaus!

Astos Mini kukurūzų blyneliai


PinkCity Prašmatniai paprasti ir nuodėmingai gardūs rutulėliai desertui - Iššūkis: Sveiki bei nekaloringi desertai


Nolitos Trinta pievagrybių sriuba


Nolitos Vaisių ir daržovių salotos


Sesučių Tartaletės - Iššūkis: Sveiki bei nekaloringi desertai


Egidijos Spagečiai su krevetėm, kaparėliais ir cukinija


Mademoiselle Šiltos pomidorų salotos su čiobreliais


Rusvaplaukės Jogurto ir dribsnių sluoksniuotis - Iššūkis: Sveiki bei nekaloringi desertai


Dautartės Porų sriuba su lašiša


Dautartės Graikiškas pomidorų ir fetos apkepas


Seniau gaminti:

Renatos Sveikuoliška šviežių daržovių ir pupų užkandėlė
Neringos Keptos figos su pistacijomis bei cinamonu
Neringos Karameliniai obuoliai
Neringos Vaisinės salotos
Neringos Saldžios salotos
Neringos Rūkytos lašisos salotos su persimonais
Neringos Sumuštiniai su rūkyta lašiša
Neringos Pyragėliai su figomis bei feta sūriu
Neringos Įdaryti pomidorai
Neringos Baklažano suktinukai su mazzarella
Neringos Pasta su baklažanais bei feta
Neringos Graikiškas tzatzyki
Neringos Canape’s su lašiša
Neringos Lašiša ant aštrių troškintų daržovių