2009 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Ispanų virtuvės savaitė

Tęsiasi gastronomijos festivalis „Pasaulio skonis“. Kviečiame dalyvauti Ispanų virtuvės savaitėje!


Ši savaitė truks:
nuo balandžio 27 d. (pirmadienis) iki gegužės 3 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo balandžio 27 d. iki gegužės 4 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:


2009 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Egzotiškų prieskonių savaitė

Kviečiame dalyvauti Egzotiškų prieskonių savaitėje.

Už šios savaitės temą dėkojame Sparnuočiui iš blogo "Dangiškų migdolų paieškose".

Šią savaitę prašome įkišti nosis į jūsų spinteles, stalčius ar dėžutes su prieskoniais. Kiekvienoje virtuvėje galima rasti „Neprisimenu, kad juos pirkčiau...“ kategorijai priklausančių prieskonių. Taigi pavasarinis likučių tvarkymas apima ir šią virtuvinio gyvenimo sritį ;)
Daugiau to šią savaitę raginame išbandyti tuos prieskonius, kuriuos seniai norėjote išbandyti, tik kažkaip nedrįsdavote, arba tuos, su kuriais norėtumėte labiau susidraugauti.
Sėkmės! :)


Savaitė truks:
nuo balandžio 20 d. (pirmadienis) iki balandžio 26 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo balandžio 20 d. iki balandžio 27 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:


2009 m. balandžio 14 d., antradienis

Pavasarinis likučių tvarkymas

Kviečiame dalyvauti Pavasariniame maisto likučių tvarkyme!

Kiekvienoje virtuvėje dažnai būna taip, kad laikui bėgant arba po švenčių atsiranda produktų likučiai – ar tai šaukštelis kokio padažo, ar keli šaukštai kažkokių keistų miltų, ar saujelė kruopų ir t.t. Tų likučių būna tiek nedaug, kad sudėtinga būtų pagaminti kažką doro, o ir išmesti gaila. Todėl šia savaitę siūlome įkišti nosis į giliausius spintelių kampelius, ištraukti visus likučius, sunaudoti juos ir pasidalinti receptais.


Savaitė truks:
nuo balandžio 14 d. (anradienis) iki balandžio 19 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo balandžio 14 d. iki balandžio 20 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:


2009 m. balandžio 7 d., antradienis

Velykinių patiekalų savaitė - apžvalga

Baigėsi Velykinių patiekalų savaitė.
Šiame projekto 52 skanios savaitės etape gamino 14 dalyvių: Allegra, Bri, Butterfly, Elžbieta, Forelle, Indrė, Namų Darkytoja, Nerytė, Puanc, Rasakkila, Sesutės, Sparnuotis, vjusta ir Žalia Varna. Buvo paruošti ir suvalgyti 25 skanūs patiekalai bei priminti 5 seniau gaminti patiekalai.


Šventiniam stalui puikiai tinka:

Nerytės Kiaušininiai lizdeliai:


Elžbietos Užkepta kalakuto blauzdelė:


vjustos Velykinis desertas - Torrijas:


Sesučių Keksiukai "kiaušinukai":


Elžbietos Paukstienos galantinas:


Bri Liesas braškinis varškės apkepas:


Elžbietos Saldainiai "Paukščių pienas":


Indrės Šokoladiniai kiaušiniai pagal IRRI:


Elžbietos Salotos su putpelių kiaušiniais:


Allegros Velykine pascha:


Žalios Varnos Velykų pyragas "Čigonas":

Sparnuočio Varškės desertas su džiovintais vaisiais arba Pascha:


Butterfly Raffaello:


Butterfly Varškės ir obuolių plokštainis:


Butterfly Tortas "Snickers":


Sesučių Mėsos „Kelmas“:


Sesučių Kalakutienos drebučiai:


Sesučių Broilerio paštetas:


Sesučių Gaivios pavasarinės salotos:

Puanc Meduoliukai "Zuikiai-broliai":

Rasakkila Velykiniai kiškučiai:


Namų Darkytojos Obuolių-braškių pyragas:


Namų Darkytojos Tunų-šparaginių pupelių salotos:


Forellės Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais:


Sesučių Vaisinė „Pascha“:


Sesučių Apelsininis keksas „Velykinė Boba“:


Seniau gaminti:

Elžbietos Velykinių receptų apžvalga
Nerytės Zuikio blyneliai
Nerytės Keptas kiaušinis
Dautartės Žurek
Forellės Velykinis vaisių pyragas
.