Baigėsi Ledų savaitė.
2009 m. Ledų savaitė ir 2010 m. Šerbetų savaitė
Zivkulio Braškiniai maskarponės ledai
Seniau gaminti:
Fdiscover Bananiniai grietinėlės ledai
Julianos Tiramisu ledai
Julianos Jogurtiniai ledai su braškėmis ir baziliku
Julianos Mėtų ledai su šokolado gabaliukais
Bruknių karoliai Ledų tortas
Zivkulio Arbūziniai ledai
Zivkulio Sausainių ledai
Ingos Apelsininiai ledai
2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis
2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis
Piknikų savaitė - apžvalga
Baigėsi Piknikų savaitė.
Giedrės Šašlykas "Assorti"
Giedrės Ant grotelių kepta lašiša su voveraitėmis ir žolelių padažu
Dalios Šašlykai
Dalios Veršienos kepenėlės keptos ant žarijų
Seniau gaminti:
Karolinos Piknikas ir Sumuštiniai su tunu
Giedrės Šašlykas "Assorti"
Giedrės Ant grotelių kepta lašiša su voveraitėmis ir žolelių padažu
Dalios Šašlykai
Dalios Veršienos kepenėlės keptos ant žarijų
Seniau gaminti:
Karolinos Piknikas ir Sumuštiniai su tunu
Susidėliokite forminio/sumuštiniu batono riekeles ant stalo, taip bus greičiau suruošti visus sumuštinius. Ant visų riekelių užtepkite bazilikų tyrės ( pesto / aš naudojau naminį, pačios gamintą pesto ), tuomet uždėti salotos lapą, kelis griežinėlius pomidoro, smulkinto tuno savo sultyse arba aliejuje ir kelis griežinėlius kietai virto kiaušinio ( jei norite ). Dar gaminau ir sumuštinius su obuoliais, eiga tokia pat, tik vietoj pomidoro, dėti obuolio griežinėlius ir arbatinį šaukštelį majonezo. Galbūt antrasis variantas keistas, bet tikrai skanus. Sumuštinius galima perpjauti perpus, kad susidarytų du trikampiai ir persmeigti smeigtuku, ar tiesiog supakuoti į kepimo popierių/maistinę plevelę, dėti į krepšį ir neštis į piknikui skirtą vietą.
2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis
Itališkos pastos savaitė - apžvalga
Baigėsi Itališkos pastos savaitė.
Violetos Makaronai su kumpiu, voveraitėmis ir sūriu
Mindaugo Makaronai su voveraitėmis ir ankštiniais žirneliais
Ausrros Makaronų kriauklės su paukštiena
Seniau gaminti:
Paulinos Makaronai su pomidorų padažu
Ausrros Lazanija su varške ir obuoliais
Ausrros Špinatų salotos su makaronais
Violetos Makaronai su kumpiu, voveraitėmis ir sūriu
Mindaugo Makaronai su voveraitėmis ir ankštiniais žirneliais
Ausrros Makaronų kriauklės su paukštiena
Seniau gaminti:
Paulinos Makaronai su pomidorų padažu
Ausrros Lazanija su varške ir obuoliais
Ausrros Špinatų salotos su makaronais
2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis
Piknikų savaitė
Kviečiame dalyvauti Piknikų savaitėje.
Sąlygos:
Šią savaitę priimsime viską, ką galima paimti su savimi į iškylą. Taip pat priimame patiekalus pagamintus per ilgąjį savaitgalį.
Papildoma užduotis:
- Šašlykai ir kiti ant grotelių gaminami patiekalai. Pirma Šašlykų savaitė buvo prieš 2 metus.
Savaitė truks:
nuo rugpjūčio 13 d. (pirmadienis) iki rugpjūčio 21 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo rugpjūčio 13 d. iki rugpjūčio 22 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo rugpjūčio 13 d. iki rugpjūčio 22 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
Už gražią nuotrauką, kuri yra šios savaitės baneryje, dėkojame Eglei iš Žaidimų aikštelės.
2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis
Agurkų savaitė - apžvalga
Baigėsi Agurkų savaitė.
Ingos (Dreamer) Agurkų pyragas/duonelė
Ausrros Agurkų - svogūnų salotos žiemai
Neringos Marinuoti momofukų agurkėliai
Reikės:
agurkų (tiek, kiek telpa į stiklainius)
Aš agurkų galus nupjaustau, o didelius agurkus supjaustau skiltelėmis.
Marinatas:
1 l vandens
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė acto
3 nubraukti šaukštai druskos
6 šaukštai garstyčių (pas mus naudojami kaip prieskoniai grūdeliais arba kaip padažas "Suslavičiaus" stiklainėliuose)
krapai
juodieji pipirai
Marinatą užvirti ir juo užpilti stiklainiuose sudėtus agurkus su krapais. Tada sudedam stiklainius į puodą su vandeniu, pasterizuojam 15-30 min. Galiausiai stiklainius užsukam, apverčiam ir paliekam atvėsti.
Dalios Marinuoti agurkai su aitriąja paprika
Neringos Rauginti agurkai
Seniau gaminti:
Ausrros Improvizacija šaltibarščių tema
Ausrros Krevečių salotos
Ausrros Tuno salotos
Ausrros Rusiška šiupininė
Ausrros Agurkų griežinėliai žiemai Neringos Aštriai marinuoti agurkėliai
Neringos Sausai sūdyti agurkai
Neringos Graikiškas tzatzyki
Dautartės Marinuoti agurkai su čili
Dautartės Agurkų ir paprikų salotos su ciberžole ir cinamonu
Dautartės Kreminė agurkų ir avokado sriuba su krevetėmis ir čili
Dautartės Braškių gaspacho
Dautartės Kukuliukai su agurkų ir morkų padažu
Ingos (Dreamer) Agurkų pyragas/duonelė
Ausrros Agurkų - svogūnų salotos žiemai
Neringos Marinuoti momofukų agurkėliai
Jurgos Agurkai su garstyčiom
Reikės:
agurkų (tiek, kiek telpa į stiklainius)
Aš agurkų galus nupjaustau, o didelius agurkus supjaustau skiltelėmis.
Marinatas:
1 l vandens
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė acto
3 nubraukti šaukštai druskos
6 šaukštai garstyčių (pas mus naudojami kaip prieskoniai grūdeliais arba kaip padažas "Suslavičiaus" stiklainėliuose)
krapai
juodieji pipirai
Marinatą užvirti ir juo užpilti stiklainiuose sudėtus agurkus su krapais. Tada sudedam stiklainius į puodą su vandeniu, pasterizuojam 15-30 min. Galiausiai stiklainius užsukam, apverčiam ir paliekam atvėsti.
Dalios Marinuoti agurkai su aitriąja paprika
Neringos Rauginti agurkai
Seniau gaminti:
Ausrros Improvizacija šaltibarščių tema
Ausrros Krevečių salotos
Ausrros Tuno salotos
Ausrros Rusiška šiupininė
Ausrros Agurkų griežinėliai žiemai Neringos Aštriai marinuoti agurkėliai
Neringos Sausai sūdyti agurkai
Neringos Graikiškas tzatzyki
Dautartės Marinuoti agurkai su čili
Dautartės Agurkų ir paprikų salotos su ciberžole ir cinamonu
Dautartės Kreminė agurkų ir avokado sriuba su krevetėmis ir čili
Dautartės Braškių gaspacho
Dautartės Kukuliukai su agurkų ir morkų padažu