2010 m. balandžio 27 d., antradienis
Žalioji savaitė - apžvalga
Baigėsi Žalioji savaitė.
Egidijos Jogurtiniai žaliosios arbatos ledai
Viktorijos Pistacijų pyragas su kiviais ir žaliosiomis citrinomis
Simos Cezario salotos
WilijA Lazanija su špinatais ir varške
vjustos Trinta dilgėlių ir avinžirnių sriuba - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Dalios Žaliasis garšvų troškinys
Žalios Varnos Avokadų ir kukurūzų salotos
Forellės Žalieji ravioli su rikotos įdaru - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
WilijA Kokosinis pyragas su mėtų aromatu
Dalios Dilgėlių pesto - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Forellės Dilgėlių spagečiai su cukinijomis ir sūriu - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Lo Saldi avokadų duonelė - keksas
Ausrros Žaliosios vištienos salotos
Aguonėlės Meskinio cesnako pesto - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Žalios Varnos Salierų sriuba
Žalios Varnos Baechu Gook - korėjietiška kopūstų sriuba
Rūtos Žaliosios arbatos keksiukai
Onos Žaliai balta želė su ledais
Žalios Varnos Okonomiyaki - japoniškas "blynas"
Karolinos Dilgėlių sriuba- iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Dalios Žalių žolių salotos - iššūkis: Patiekalai iš gamtos žalumynų
Seniau gaminti:
Indrės Avokado ir citrinų ledai
Egidijos Salotos su meškiniu česnaku, kalendra ir šiek tiek marinuotų dalykėlių
Egidijos Ypač žalios salotos su džiovintais abrikosais
Egidijos Žalios salotos su braškėmis
Neringos Vištienos suktinukai su žaliuoju pesto
Neringos Trinta brokolių sriuba su mėlyno pelėsio sūriu
Neringos Žaliosios arbatos – citrininiai keksiukai (mufinai)
Neringos Kriauklytės su rucolos padažu bei ricotta
Neringos Brokoliai su česnaku
Neringos Rukolos, jaunų burokėlių salotos
Neringos Cukininės statinaitės su faršo kauburėliu
Aguonėlės Rucolos pesto
Aguonėlės Rytinis gerimas
Aguonėlės Kiwio smoothis
Rūtos Žaliosios arbatos ledai
Rūtos Žaliųjų žirnelių sriuba
Rusvaplaukės Špinatų-žemuogių salotos
Rusvaplaukės Dvigubai brokoliška kynva (ypač skanus drauge esantis brokolių pesto)
Rusvaplaukės Šparaginių pupelių salotos
Rusvaplaukės Kreminė brokolių sriuba
Rusvaplaukės Žaliųjų žirnelių sriuba
Rusvaplaukės Guacamole
Rusvaplaukės Žaliosios arbatos ledai
Rusvaplaukės Garšvos keksiukai
Renatos Kalifo sriuba
Renatos Pikantiško skonio salotos su krevetėmis
Renatos Rifliuoti makaronai su netradiciniu šparaginių pupelių pesto
Renatos Kriauklelės su špinatais
Sesučių Trinta brokolių sriuba
Sesučių Kivių ir jogurto smoothie
Forellės Špinatinių blynelių bokšteliai su sūriu
Forellės Omletas su špinatais
Forellės Dilgėlių sriuba
Forellės Bulvių ir dilgėlių gnocchi
Forellės Dilgėlių risotto
Forellės Itališka dilgėlių sriuba
2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis
Žalioji savaitė
Kviečiame dalyvauti Žaliojoje savaitėje.
Sąlyga:
Patiekalas turi būti žalias.
Iššūkis:
- Patiekalai iš pavasarinių žalumynų t.y. iš gamtos žalumynų - dilgelių, kiaulpienių ir pan.
Savaitė truks:
nuo balandžio 26 d. (pirmadienis) iki gegužės 2 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo balandžio 26 d. iki gegužės 3 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo balandžio 26 d. iki gegužės 3 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
2010 m. balandžio 20 d., antradienis
Garuose gamintų patiekalų savaitė - apžvalga
Baigėsi Garuose gamintų patiekalų savaitė.
nataliuncik Dumpling's
vjustos Garuose virti avinžirniai su morkomis
Ausrros Garuose gamintas pyragas - Iššūkis: Desertai
Aušros Šokoladinis pyragas - Iššūkis: Desertai
Reikia: 100 g šokolado, 100 g sviesto, 100 g cukraus, 100 g miltų, 4 kiaušinių, vanilės ant peilio galiuko, 1/2 a.š. kepimo miltelių.
Ryžių indą iškloti maistine plėvele. Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą ir šokoladą ištirpinti. Baltymus išplakti su cukrumi ir vanile. Trynius atskirai išplakti iki purios masės, supilti į juos sviesto - šokolado masę, išmaišyti. Sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską išmaišyti. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus. Tešlą atsargiai maišyti iki vientisos masės. Supilti į ryžių indą. Uždengti indą maistine plėvele ir virti garuose 40-60 min. Atvėsinti ir išversti į lėkštę. Tiekti su kremu ar uogiene.
P.S. Garpuodį verdant reikia uždengti dangčiu.
Renatos Dim sum su vištiena ir bambukų ūgliais
Viktorijos Šokoladinis sūrio pyragas - Iššūkis: Desertai
Onos Kiauliena su bulvėmis ir ryžiais garuose
Seniau gaminti:
Renatos Garuose virti lašišos ir cukinijų suktinukai
Egidijos Mėsos garinukai
Egidijos Gaidelis raibasai arba "Spotted dick"
Egidijos Tailandietiškas kokosų kremas
Forellės Garuose ruoštas šokoladinis pyragas
Forellės Garuose ruoštas sūrio pyragas
Forellės Garuose ruošti bananiniai pyragėliai
2010 m. balandžio 19 d., pirmadienis
Garuose gamintų patiekalų savaitė
Kviečiame dalyvauti Garuose gamintų patiekalų savaitėje.
Iššūkis:
- Desertai
Savaitė truks:
nuo balandžio 19 d. (pirmadienis) iki balandžio 25 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo balandžio 19 d. iki balandžio 26 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo balandžio 19 d. iki balandžio 26 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
2010 m. balandžio 13 d., antradienis
Pieno produktų savaitė - apžvalga
Baigėsi Pieno produktų savaitė.
Renatos Sotusis pieniškas kokteilis
Karolinos Leche merengada
Simos Naminis sūris lyg iš Italijos - iššūkis: Savarankiškai pagaminti pieno produktai
Jurgos Nekeptas varškės pyragas
1 kg pusriebės varškės
maždaug 6 šaukštai cukraus
2 pakeliai grietinėlės skonio želė
1 pakelis ar daugiau įvairiaus skonio želė (g.b. kivių, aviečių, braškių ir pan.)
pusė stiklinės aguonų (arba kiek patinka)
apie 350 g sausainių (naudojau "gaidelį", bet tinka ir kiti, pvz. "selga")
apie 100 g lydyto sviesto (man šiek tiek jo trūko, tai dėjau tiek, kad sulipintų sausainius)
Eiga:
Sausainius sumaliau mikseriu į miltus, supyliau sviestą ir viską sudėjau į išardomais šonais torto formą. Sausainių masę padėjau į šaldytuvą šiek tiek pastingti.
Pusėj litro užvirusio vandens ištirpinau 2 pak. grietinėlės skonio želė (vandens naudojau dvigubai mažiau nei nurodyta ant pakelio, jog tinkamai sustingtų). Sudėjau cukrų. Kai pravėso želė, į ją sudėjau varškę ir su mikseriu ištryniau iki vientisos masės (t.b. be jokių gumuliukų). Taip pat sudėjau aguonas (galima naudoti ir razinas) ir viską išmaišiau šaukštu.
Pusėj litro užvirusio vandens ištirpinau 2 pak. grietinėlės skonio želė (vandens naudojau dvigubai mažiau nei nurodyta ant pakelio, jog tinkamai sustingtų). Sudėjau cukrų. Kai pravėso želė, į ją sudėjau varškę ir su mikseriu ištryniau iki vientisos masės (t.b. be jokių gumuliukų). Taip pat sudėjau aguonas (galima naudoti ir razinas) ir viską išmaišiau šaukštu.
Ausrros Grybų kepurėlės, įdarytos sūriu
nataliuncik Naminis sūris - iššūkis: Savarankiškai pagaminti pieno produktai
vjustos Panyras - iššūkis: Savarankiškai pagaminti pieno produktai
Onos Pieniška duona
Egidijos Kava drebučiuose su pienu
Mademoiselle Fetos ir alyvuogių ažtepėlė
Simos Karšta vanilinė kakava
nataliuncik Naminis jogurtas - iššūkis: Savarankiškai pagaminti pieno produktai
Viktorijos Panna Cotta
Rūtuliuko Panyras su špinatais
Rūtuliuko Gruzdinti panyro ir špinatų rutuliukai
Rūtuliuko Kepti mirkyti panyro kubeliai
Forellės Vaikiškas sūrelis
Žalios Varnos Kokosinis kokteilis su kinkanais
Dautartės Nugarinė pieno ir krienų padaže tiesiai iš Radvilų virtuvės
Išimtis:
Pirmą kartą nusprendėme padaryti išimtį. Nors Žalios Varnos atsiųstas Veganiško sūrio receptas absoliučiai neatitinka temą – jame nėra jokio pieno produkto, bet jis yra labai įdomus ir tikrai vertas dėmesio.
Žalios Varnos Veganiškas "fermentinis" sūris
Seniau gaminti:
Renatos Citrininis sūrio pyragas
Renatos Drėgnas ricotta pyragėlis su granatų glaistu
Sesučių Jogurto, kivių ir bananų kokteilis
Sesučių Kavos ledai
Sesučių Varškės pyragas
Be krapų Tropinė panna cotta
Ausrros Sūrio spurgiukai
Dautartės Višta kepta pieno, citrinų ir šalavijo padaže
Dautartės Panna cotta su tapijoka ir aviečių musu
Dautartės Šokogolikų rojus arba varškės ir šokolado brownie su vyšniomis
Dautartės Moliūgo ir varškės pyragas su riešutų pagrindu
Dautartės Varškės tortas su vaisiais
Dautartės Graikiškas pomidorų ir fetos apkepas
Dautartės Keptas camembert sūris su spanguolių uogienę
Dautartės Insalata Caprese
Dautartės Lietiniai su varškės įdaru ir braškių padažu
Dautartės Tarator arba kitaip bulgariški šaltibarščiai
Forellės Lydytas varškės sūrelis