Baigėsi Raugintų kopūstų savaitė.
2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis
2011 m. kovo 28 d., pirmadienis
Raugintų kopūstų savaitė
Kviečiame dalyvauti Raugintų kopūstų savaitėje.
Savaitė truks:
nuo kovo 28 d. (pirmadienis) iki balandžio 3 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 28 d. iki balandžio 4 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo kovo 28 d. iki balandžio 4 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
2011 m. kovo 22 d., antradienis
Sausainių savaitė - apžvalga
Baigėsi Sausainių savaitė.
Virtuvės Meistrai Migdoliniai traškučiai
Dreamer Sausainiai su baltu šokoladu
Julianos Milžiniškas sausainis su šokolado gabaliukais
Kitados Sūrio sausainiai - iššūkis "Nesaldūs sausainiai"
Julianos Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir rozmarinu
nataliuncik Kokosiniai sausainukai
Forellės Margi sausainiai
Forellės Nekepti avižiniai sausainiai
Sonatinos Biskvitiniai sausainiai
Sonatinos Avižiniai sausainiai su aguonomis
Sonatinos Pikantiški riešutiniai krekeriai - iššūkis "Nesaldūs sausainiai"
Rennie Puošnūs pavasarinai sausainukai
Insolentė pasidalino sausainių kepimo patarimais
Seniau gaminti:
Dreamer Šokoladinės lazdelės
Dreamer Traškūs sausainiai su migdolais
Dreamer Sausainiai su razinomis
Bruknių karoliai Sausainukai su parmezanu
Bruknių karoliai Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Bruknių karoliai Sausainiai su sezamu
Indrės Bananiniai sausainiai
Indrės Pepparkakor
Indrės Riešutiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Indrės Vienos šokoladiniai sausainiai
nataliuncik Florentinai
nataliuncik Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
nataliuncik Cukrainukai
nataliuncik Avižiniai sausainiai
Ausrros Pistacijų širdelės
Ausrros Tirpios kavos sausainiai
Ausrros Grūdėsiai
Ausrros Plikytiniai su čederiu
Ausrros Sausainėliai prie kavos
Forellės Avižiniai sausainiai su Nutella
Forellės Dvigubai šokoladiniai sausainiai
Forellės Biscotti su migdolais ir džiovintomis vyšniomis
Forellės Avižiniai sausainiukai - rutuliukai
Forellės Šokoladiniai imbieriniai sausainiai
Forellės Kokosiniai ritinėliai
Forellės Sausainiai su obuolių ir riešutų įdaru
Forellės Avižiniai batonėliai (flapjack)
Forellės Kokosiniai traškučiai
Forellės Trapūs sviestiniai sausainiai
Forellės Demerara cukraus morengai
Forellės Tuno ritinėliai
Forellės Kukurūzų dribsnių sausainiai
Forellės Dviejų sūrių sausainiukai
Forellės Žemės riešutų sviesto sausainiai (be miltų)
Forellės Norvegiški avižiniai krekeriai
Forellės Abrikosiniai sausainiai pūstų ryžių apvalkale
Forellės Bananiniai-avižiniai sausainiai su spanguolėmis
Forellės Sausainių puokštė
Forellės Čederio sūrio lazdelės
Forellės Sausainiai vaikams
Forellės Sausainiai su rabarbarais
Forellės Varškės sausainiai su įdaru
Forellės Valentino dienos sausainiai
Forellės Sausainiai su kava
Forellės Riešutiniai sausainiai su medumi
Forellės Moliūginiai sausainiai
Forellės Cukriniai sausainiai su cinamonu
Forellės Migdoliniai rageliai
Forellės Avižiniai sausainiukai su kokosu ir riešutais
Forellės Pasukų sausainiai
Forellės Sausainiai su šokoladu ir braškėmis
Forellės Sausainiai su džemo lašeliu
Forellės Saldūs sausainiukai-suktinukai
Forellės Avižiniai biskvitukai
Forellės Hamantaschen (sausainiai su įdaru)
Forellės Šokoladinės širdelės
Forellės Baltojo šokolado sausainiai
Forellės Traškūs avižiniai sausainiai
Forellės Riešutų sviesto sausainiai
Forellės Kokosiniai orinukai
Forellės Avižiniai sausainiai
Forellės Lengvai pagaminami cukriniai sausainiai
Sonatinos Sausainiai su aguonų įdaru
Sonatinos Šokoladiniai sausainiai su riešutais
Sonatinos Riešutiniai sausainiai
Sonatinos Plikytos tešlos sausainiai
Sonatinos Sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu
Sonatinos Trapūs sausainiai su spanguolėmis, pistacijomis ir imbieru
Sonatinos Šokoladiniai sausainiai su pistacijonis
Sonatinos Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Sonatinos Sluoksniuotos tešlos sausainiai su aguonomis
Sonatinos Pipiriniai meduoliai (Pfeffernusse)
Sonatinos Sausainėliai su obuoliais
Sonatinos Sausainiai su įdaru
Sonatinos Trapūs šokoladiniai sausainiai
Sonatinos Imbieriniai sausainiai su medumi
Sonatinos Vienos šokoladiniai sausainiai
Sonatinos Obuoliniai tešlainiai
Lietuvos virėjos Greitieji sausainiai
Lietuvos virėjos Trapūs sausainiai su romu
Lietuvos virėjos Šokoladinis pasjansas
Lietuvos virėjos Anyžiniai sausainiai
2011 m. kovo 21 d., pirmadienis
Sausainių savaitė
Baigėsi Sausainių savaitė.
Iššūkis:
- Nesaldūs sausainiai
Savaitė truks:
nuo kovo 21 d. (pirmadienis) iki kovo 27 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 21 d. iki kovo 28 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo kovo 21 d. iki kovo 28 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
2011 m. kovo 20 d., sekmadienis
Imbiero savaitė - apžvalga
Baigėsi Imbiero savaitė.
Mademoiselle Imbieriniai ledai
Forellės Jazminų arbata su imbieru
Forellės Imbiero ir cinamono arbata
Eglės Kepta paprikų ir imbiero sriuba
Seniau gaminti:
Indrės Viščiukas su azijietišku imbiero marinatu
Forellės Šokoladiniai imbieriniai sausainiai
Forellės Maži imbieriniai keksiukai
Forellės Imbieriniai medaus sausainiai
Forellės Morkų, imbierų ir kmynų salotos
Kitados Labai meduoliniai ruginiai meduoliai
Kitados Keksiukai, kurie norėjo būti rožės
Eglės Cukruoti imbierai ir imbierinis sirupas
Eglės Moliūgo sriuba tailandietiškai
Dautartės Indiškas kiaušinių karis
Dautartės Indiška arbata su imbieru
Dautartės Dal shorba – indiška geltonųjų lęšių sriuba
Dautartės Prieskonių mišinys meduoliams
Dautartės Torūnės meduolis pagal Pierre Hermé
Dautartės Karštas alus ("vaistai" nuo peršalimo)
Mademoiselle Imbieriniai ledai
Forellės Jazminų arbata su imbieru
Eglės Kepta paprikų ir imbiero sriuba
Seniau gaminti:
Indrės Viščiukas su azijietišku imbiero marinatu
Forellės Šokoladiniai imbieriniai sausainiai
Forellės Maži imbieriniai keksiukai
Forellės Imbieriniai medaus sausainiai
Forellės Morkų, imbierų ir kmynų salotos
Kitados Labai meduoliniai ruginiai meduoliai
Kitados Keksiukai, kurie norėjo būti rožės
Eglės Cukruoti imbierai ir imbierinis sirupas
Eglės Moliūgo sriuba tailandietiškai
Dautartės Indiškas kiaušinių karis
Dautartės Indiška arbata su imbieru
Dautartės Dal shorba – indiška geltonųjų lęšių sriuba
Dautartės Prieskonių mišinys meduoliams
Dautartės Torūnės meduolis pagal Pierre Hermé
Dautartės Karštas alus ("vaistai" nuo peršalimo)
2011 m. kovo 14 d., pirmadienis
Imbiero savaitė
Kviečiame dalyvauti Imbiero savaitėje.
Savaitė truks:
nuo kovo 14 d. (pirmadienis) iki kovo 20 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 14 d. iki kovo 21 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo kovo 14 d. iki kovo 21 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
2011 m. kovo 7 d., pirmadienis
Blynų savaitė - apžvalga
Baigėsi Blynų savaitė.
Ausrros Blynai su ruginiu duonos raugu
Žvaigždutės Amerikietiškai lietuviški blynukai su obuoliu musu
Insolente Kokosiniai morkų blyneliai
Ausrros Alaus blynai
Ausrros Grikiniai mieliniai blynai
nataliuncik Žemaičių virtų bulvių blyneliai su plaučių įdaru
nataliuncik Dzūkiški lietiniai
Ingos Mieliniai blyneliai
Dovilytės Mieliniai blynai
Julianos Purūs bananiniai blyneliai su cinamonu
Medėjos Avižinių dribsnių blynai du džiovintomis datulėmis
nataliuncik Putlučiai blyneliai iš raugo
nataliuncik Vyrų bulviniai blynai
Simos Lietinių tortas "Sujaukiantis mintis malonumas"
Kitados Aukštaitiški balanų gadynės blynai su bulviniu dažiniu
Forellės Ruginiai blynai
Forellės Žemės riešutų blynai
Seniau gaminti:
Dovilytės Blyneliai su varške ir bananais
Dovilytės Jogurtiniai blynai su apelsininiu padažu
Insolente Blyneliai su bananais ir šokoladu
Insolente Mieliniai blynai
Ausrros Škotiški blynai
Ausrros Čirviniai blynai
Ausrros Bulviniai blynai su obuoliais
Ausrros Bulviniai mieliniai blynai
Ingos Purūs blyneliai
Forellės Rikotos blynai su bananais, jogurtu ir medumi
Forellės Čekiški bulviniai blynai
Forellės Cukinijų blynai su sūriu
Forellės Blynai su mėlynėmis ir cinamonu
Forellės Orkaitėje keptas blynas su burokėlių lapais
Forellės Kukurūzų ir cukinijų sklindžiai
Forellės Kukurūzų miltų ir sūrio blyneliai
Forellės Grikių miltų blynai su mėlynėmis
Forellės Saldūs cukinijos ir rikotos sklindžiai
Forellės Špinatinių blynelių bokšteliai su sūriu
Forellės Rabarbariniai blynai
Forellės Jogurtiniai blynai
Forellės Jogurtiniai vafliai su pekanais ir klevų sirupu
Forellės Avižiniai vafliai
Forellės Lietiniai su daržovėmis
Ausrros Blynai su ruginiu duonos raugu
Žvaigždutės Amerikietiškai lietuviški blynukai su obuoliu musu
Obuolių musui reikės:
0,5kg rūgščių obuolių(labiausiai tinka iš močiutės kaimo - antaniniai ;]); 2 kiaušinių baltymų; 1 citrinos.
Paruošimas: obuolius nulupkite, išimkite sėklas. dėkite i keptuvę ir pakepkite kol susidarys košytė. Palikti šiek tiek atvėsti. Per tą laiką išplakite baltymus iki standumo. Tuomet kartu beplakant dėkite atvėsusią obuolių košytę Įtarkuokite pusę citinos žievelės ir apšlaktykite šaukštu citrinos sulčių. Palikite kuriam laikui vėsioje vietoje.
0,5kg rūgščių obuolių(labiausiai tinka iš močiutės kaimo - antaniniai ;]); 2 kiaušinių baltymų; 1 citrinos.
Paruošimas: obuolius nulupkite, išimkite sėklas. dėkite i keptuvę ir pakepkite kol susidarys košytė. Palikti šiek tiek atvėsti. Per tą laiką išplakite baltymus iki standumo. Tuomet kartu beplakant dėkite atvėsusią obuolių košytę Įtarkuokite pusę citinos žievelės ir apšlaktykite šaukštu citrinos sulčių. Palikite kuriam laikui vėsioje vietoje.
Blynų tešlai reikės:
35-40g rudojo cukraus(priklauso nuo to, kokio ltgio smaližius esate); 160g miltų; 1kiaušinis; 0,5 stiklinės pieno; 80g grietinės; kupinas šaukštas selenėlių; 1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; 0,5 šaukštelio nugesintos sodos.
Paruošimas/kepimas: Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, soda, ruduoju cukrumi bei selenėlėmis. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinį, grietinę, pieną ir gerai išmaišyti išplakti elektriniu plakikliu. Įmaišyti miltų mišinį ir iš paruoštos tešlos kepti nedidelius blynelius keptuvėje su lašeliu aliejaus.
35-40g rudojo cukraus(priklauso nuo to, kokio ltgio smaližius esate); 160g miltų; 1kiaušinis; 0,5 stiklinės pieno; 80g grietinės; kupinas šaukštas selenėlių; 1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; 0,5 šaukštelio nugesintos sodos.
Paruošimas/kepimas: Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, soda, ruduoju cukrumi bei selenėlėmis. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinį, grietinę, pieną ir gerai išmaišyti išplakti elektriniu plakikliu. Įmaišyti miltų mišinį ir iš paruoštos tešlos kepti nedidelius blynelius keptuvėje su lašeliu aliejaus.
Iškepusius blynus kraunam vieną ant kito (maždaug po 4). Uždėję 3 blynus ant viršaus negailėdami dedame pora šaukštų muso ir užvožiam ketvirtuoju blynuku prieš tai jo viduryje iš sausainių-meduolių formelių išspaudę norimą forma (maniškė - širdutė). šalia lėkštėje dedame išspaustą iš blyno širdutę, formelę pastatę lekštėje, i vidų krauname šaukštą obuolių muso; išlyginame paviršių, atsargiai nuimame. tokiu paprastu būdu lėkšteje puikuojasi 3 mylinčios širdutės. apibarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Skanių jums pojūčių!
Skanių jums pojūčių!
Insolente Kokosiniai morkų blyneliai
Ausrros Alaus blynai
Ausrros Grikiniai mieliniai blynai
nataliuncik Žemaičių virtų bulvių blyneliai su plaučių įdaru
nataliuncik Dzūkiški lietiniai
Ingos Mieliniai blyneliai
Dovilytės Mieliniai blynai
Julianos Purūs bananiniai blyneliai su cinamonu
Medėjos Avižinių dribsnių blynai du džiovintomis datulėmis
nataliuncik Putlučiai blyneliai iš raugo
nataliuncik Vyrų bulviniai blynai
Simos Lietinių tortas "Sujaukiantis mintis malonumas"
Kitados Aukštaitiški balanų gadynės blynai su bulviniu dažiniu
Forellės Ruginiai blynai
Forellės Žemės riešutų blynai
Seniau gaminti:
Dovilytės Blyneliai su varške ir bananais
Dovilytės Jogurtiniai blynai su apelsininiu padažu
Insolente Blyneliai su bananais ir šokoladu
Insolente Mieliniai blynai
Ausrros Škotiški blynai
Ausrros Čirviniai blynai
Ausrros Bulviniai blynai su obuoliais
Ausrros Bulviniai mieliniai blynai
Ingos Purūs blyneliai
Forellės Rikotos blynai su bananais, jogurtu ir medumi
Forellės Čekiški bulviniai blynai
Forellės Cukinijų blynai su sūriu
Forellės Blynai su mėlynėmis ir cinamonu
Forellės Orkaitėje keptas blynas su burokėlių lapais
Forellės Kukurūzų ir cukinijų sklindžiai
Forellės Kukurūzų miltų ir sūrio blyneliai
Forellės Grikių miltų blynai su mėlynėmis
Forellės Saldūs cukinijos ir rikotos sklindžiai
Forellės Špinatinių blynelių bokšteliai su sūriu
Forellės Rabarbariniai blynai
Forellės Jogurtiniai blynai
Forellės Jogurtiniai vafliai su pekanais ir klevų sirupu
Forellės Avižiniai vafliai
Forellės Lietiniai su daržovėmis
Blynų savaitė
nuo kovo 7 d. (pirmadienis) iki kovo 13 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo kovo 7 d. iki kovo 14 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
nuo kovo 7 d. iki kovo 14 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.
Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:
Nuotrauka baneryje yra iš Vikipedijos.