2010 m. liepos 27 d., antradienis

Portugalijos virtuvės savaitė


Kviečiame dalyvauti Portugalijos virtuvės savaitėje.



Savaitė truks:
nuo liepos 26 d. (pirmadienis) iki rugpjūčio 1 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 2 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Serbentų savaitė


Kviečiame dalyvauti Serbentų savaitėje.


Iššūkis:
- Padažai
Savaitė truks:
nuo liepos 19 d. (pirmadienis) iki liepos 25 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo liepos 19 d. iki liepos 25 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Nuotrauka iš Wikipedijos.

2010 m. liepos 13 d., antradienis

Šerbetų savaitė - apžvalga


Baigėsi
Šerbetų savaitė.

Jei neturite idėjų, užsukite į Ledų savaitės apžvalgą, ten rasite kelis įdomius variantus.

Primename, kad:
  • Šerbetas = sirupas + sultys
  • Ledai = pieno produktas + priedai


Ignės Raudonųjų serbentų šerbetas


Indrės Arbūzų šerbetas


Margaritos Braškių šerbetas


Egidijos Agurkų šerbetas



vjustos Juodųjų serbentų šerbetas


Mademoiselle Kriaušių šerbetas


Ievos Vyšnių šerbetas



Išimtys:
Skelbdamos temą nesurašėme sąlygų. Atrodė, kad savaime aišku yra, kas yra šerbetas, o kas yra ledai, ir dėl to nekils jokių problemų. Savaitės bėgyje paaiškėjo, kad yra kitaip, todėl buvo pridėta informacija „primename“. Ryšium su tuo nutarėme įtraukti į apžvalgą kelis receptus, kurie buvo atsiųsti, kaip šerbetai, nors iš tikrųjų tai yra ledai.

Sesučių Arbūziniai ledai , skonis ir tekstūra šių ledų yra visiškai šerbetiška


Simos Purūs bananų ledai



Seniau gaminti:

Egidijos Kavos granita

2010 m. liepos 12 d., pirmadienis

Šerbetų savaitė


Kviečiame dalyvauti Šerbetų savaitėje.


Iššūkis:
- Nedesertiniai šerbetai


Savaitė truks:
nuo liepos 12 d. (pirmadienis) iki liepos 18 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo liepos 12 d. iki liepos 19 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu:

Nuotrauka iš Wikipedijos.

Nesaldžių pyragų ir tartų savaitė - apžvalga


Baigėsi Nesaldžių pyragų ir tartų savaitė.



Dalios K Kopūstų pyragas - iššūkis: daržovių pyragai


Saulės Pikantiškas daržovių pyragas - iššūkis: daržovių pyragai

Iš šių produktų išeina du pyragai.
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos 300 g saliero 300 g morkų 2 porai 2 česnako skiltelės ryšelis pertažolių 1 stiklinė grietinės 100 g fermentinio sūrio (50 g įdarui, 50 g pabarstymui) druskos, pipirų 3 šaukštai džiūvėsėlių vandens aptepimui
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui: 1 stiklinė grietinės 1 česnako skiltelė (smulkinta) 2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių 1 citrinos sultys druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Skanaus! Beje, man šis pyragas patinka ir šiltas, ir šaltas.
Šaltinis: sluoksniuotos tešlos receptų knygelė


Aguonėlės Tarte su vysniais pomidorais & kumpeliu


Astos Pievagrybių pyragas

Ausrros Voveraičių tarta




Seniau gaminti:

Shiny Quiche Lorraine (”kiš lorein”) pyragas su kumpiu, sūriu ir alyvuogėm (labai tinka Kalamata alyvuogės)
Astos Tarta su špinatais ir tunu
Astos Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Astos Svogūnų pyragas
Astos Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu
Astos Paprastas tuno pyragas
Astos Rupių miltų tarta su grybais
Astos Tarta su varške ir pomidorais
Rūtos Trapus aguoninis pyragas su pomidorais, sūriu ir alyvuogėmis
Rūtos Quiche su pievagrybiais ir porais
Rūtos Viduržemio jūros cukinijų pyragas
Rusvaplaukės Quiche su daržovėmis
Dautartės Tartas su rūkyta lašiša

2010 m. liepos 5 d., pirmadienis

Nesaldžių pyragų ir tartų savaitė


Kviečiame dalyvauti Nesaldžių pyragų ir tartų savaitėje.


Iššūkis:
- Daržovių pyragai.
Savaitė truks:
nuo liepos 5 d. (pirmadienis) iki liepos 11 d. (sekmadienis).
Receptai yra priimami:
nuo liepos 5 d. iki liepos 12 d. vidurnakčio.
el. pašto adresu: skanios.savaites@gmail.com
Su detaliomis taisyklėmis galite susipažinti čia.

Norint įdėti banerį savo dienoraštyje arba svetainėje, galite pasinaudoti šiuo kodu: